Voetbalbond laat het er niet bij en overweegt naar strafrechtbank te stappen tegen Seraing

Voetbalbond laat het er niet bij en overweegt naar strafrechtbank te stappen tegen Seraing
Foto: © photonews

Peter Kerremans, de teammanager van Seraing, werd na een disciplinaire procedure bij de voetbalbond vrijgesproken, maar wellicht blijft het daar toch niet bij.

Peter Kerremans sjoemelde in februari door drie positieve coronatests van spelers uit de A-kern over te zetten naar drie jeugdspelers. Zo konden de spelers toch meespelen.

De feiten kwamen aan het licht toen jeugdspelers een telefoontje kregen dat ze positief waren, terwijl ze nooit een coronatest hadden afgelegd.

Een onderzoek van de voetbalbond leverde geen disciplinaire sanctie op. Afgelopen weekend zat hij bij Seraing gewoon weer op de bank. De voetbalbond vindt echter dat de identiteitsfraude en het overtreden van de coronawetgeving wel degelijk bestraft moeten worden.

De bond liet aan Het Nieuwsblad weten dat een klacht met burgelijkepartijstelling wel degelijk nog tot de mogelijkheden behoort. Daarbij krijgt een onderzoeksrechter het dossier in handen. Ook een heropening van het disciplinaire onderzoek behoort nog tot de mogelijkheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties