KRC Genk-internationals beleven topavond: Thorstvedt maakt indruk, Ito deelt winnende assist uit

Seppe Frans
| 0 reacties
KRC Genk-internationals beleven topavond: Thorstvedt maakt indruk, Ito deelt winnende assist uit
Foto: © photonews

John van den Brom en co zagen heel wat internationals naar hun thuisland vertrekken. Toch zal de trainer ongetwijfeld genoten hebben na het zien van de resultaten, bijna alle spelers van KRC Genk trokken met hun nationale elftal aan het langste eind.

Heel wat Genkies kwamen dinsdag met hun nationale ploeg in actie. Kristian Thorstvedt, Junya Ito, Patrik Hrošovský en Paul Onuachu verdedigden allemaal de eer van hun natie, en deden dat ook met succes.

Want Kristian Thorstvedt lag bij Noorwegen aan de basis van de ruime 5-1 zege tegen Gibraltar. De jonge middenvelder scoorde eerst zelf het openingsdoelpunt, en zette nadien Erling Haaland op weg naar de dubbele voorsprong. Tien minuten voor tijd werd de zeer energieke Thorstvedt naar de kant gehaald.

Junya Ito en Japan wonnen dan weer met het kleinste verschil van China (0-1). Vlak voor rust scoorde Yuya Osako het enige doelpunt van de wedstrijd, op aangeven van de flankspeler van KRC Genk.

Ook Patrik Hrošovský won met Slovakije hun WK-kwalificatiewedstrijd met 2-0 van Cyprus. De middenvelder mocht ruim een halfuur invallen. Ook invaller Paul Onuachu won met Nigeria van Kaapverdië (1-2).

De uitgevlogen internationals zullen zich snel weer op de club melden. Zondag staat in de Cegeka Arena de confrontatie tegen Union op het programma. Volgende donderdag wacht Rapid Wien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties