Anderlecht kent sancties na flesje richting Bolat: boete en alternatieve straf

Dennis Rosiers
| 6 reacties
Anderlecht kent sancties na flesje richting Bolat: boete en alternatieve straf
Foto: © photonews

In de competitiewedstrijd van 23 september tussen Anderlecht en AA Gent (1-1) gooide een Anderlecht-fan een flesje frisdrank in de richting van Bolat. De doelman van AA Gent werd gelukkig niet geraakt, maar de Koninklijke Belgische Voetbalbond tilt duidelijk zwaar aan dit incident.

Het Disciplinair Comité besliste vrijdag om Anderlecht een boete op te leggen van 3000 euro. Daarbij komt nog 500 euro extra van een eerdere voorwaardelijke sanctie.

Omdat Anderlecht een recidivist is wat dit betreft, kreeg paars-wit daarnaast ook nog een alternatieve straf opgelegd. Anderlecht moet met een sensibiliseringsactie komen in het Lotto Park. Voor aanvang van de wedstrijd en tijdens de rust moet paars-wit een boodschap tonen waarin staat dat pyrotechnisch materiaal en het werpen van projectielen op het veld ten strengste verboden zijn.

Het Disciplinair Comité wijst erop dat deze campagne voor de rest van het seizoen moet blijven duren. "Zoniet kan een gedeeltelijke sluiting van de tribune in kwestie leiden", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties