Pro-League clubs publiceren gezamenlijke brief over coronamaatregelen in voetbalstadions: "voetbal verbindt"
Vincent Albers
| 3 reacties

Clubs publiceren open brief over coronamaatregelen in voetbalstadions: "voetbal verbindt"

Pro-League clubs publiceren gezamenlijke brief over coronamaatregelen in voetbalstadions: "voetbal verbindt"
Foto: © photonews

Geen lege voetbalstadions voorlopig! De voetbalbond kondigt dat samen met de clubs aan in een brief waarin er wordt gesproken over "een groot cadeau." Supporters mogen wel niet meer drinken en eten in het stadion.

Volledige brief van clubs aan hun supporters:

"Ook dit weekend mogen jullie naar het stadion van je favoriete club. Dat is een groot cadeau op een moment dat Covid-19 weer hard toeslaat en er van alles niet meer mag."

"De maatregelen die de regering zopas heeft genomen, zijn streng. Maar ze zijn broodnodig om dat vieze beestje terug te dringen. Het voetbal wordt voorlopig gespaard."

"Dat is alleen maar omdat de overheid onze impact op het maatschappelijke welzijn mee in rekening neemt. Voetbal verbindt, voetbal verstrooit, voetbal doet dromen, voetbal brengt hoop in deze verwarrende tijden. Maar voetbal heeft ook een voorbeeldfunctie en die moeten wij nu opnemen."

"Dit weekend moeten wij laten zien dat wij solidair zijn met allen die nu wel offers moeten brengen om Covid terug te dringen. Dit weekend moeten we blij zijn dat we onze verbindende rol mogen blijven spelen. En dit weekend moeten we vooral onze plek verdienen bij het doorstaan van de pandemie."

"Mondmaskers zijn hierbij cruciaal. Mondmaskers stoppen het overdragen van het virus. Mondmaskers redden levens. Ja, mondmaskers zijn vervelend. Ja, we waren zo blij dat de overheid de mondmaskerplicht afgelopen zomer versoepelde. Maar helaas blijft het mondmasker een van de grootste wapens om de pandemie terug te dringen. En daarin wil het voetbal het grote voorbeeld geven."

"Al onze spelers zullen in de komende maanden het veld betreden met mondmasker en zullen meteen na het laatste fluitsignaal hun mondmasker omdoen om jullie te gaan groeten."

"Doe mee, supporter met je mondmasker, liefst met dat van je favoriete club. Laat zien dat het voetbal meestrijdt om Covid zo snel mogelijk de wereld uit te helpen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties