Peter Vandenbempt maakt balans op na zeven jaar Bruno Venanzi bij Standard

Peter Vandenbempt maakt balans op na zeven jaar Bruno Venanzi bij Standard
Foto: © photonews

Bruno Venanzi heeft Standard verkocht. Binnen enkele weken moet de deal helemaal rond zijn.

Hij zocht al een tijdje naar een oplossing en uiteindelijk is de deal helemaal rond geraakt. Standard krijgt met het Amerikaanse 777 Partners een nieuwe eigenaar.

Tijd voor Peter Vandenbempt om een balans op te maken. “Hij kwam met de beste bedoelingen en grote dromen, maar na zeven jaar is de balans finaal bijzonder negatief”, zegt Vandenbempt aan Het Nieuwsblad.

“Venanzi had nooit door dat je een grote club niet runt als een supporter met emotionele (en dus per definitie ondoordachte) beslissingen, maar met gezond verstand. En daar betaalt die mooie club een zware prijs voor.”

Venanzi liet zich al die jaren omringen door de verkeerde mensen. “Hij bleek zeer beïnvloedbaar en veranderde vaak van mening, wat een consistent beleid in de weg stond. De stoet aan (ontslagen) coaches is bepaald indrukwekkend en ook sportief directeurs kwamen en moesten gaan. Venanzi gaf naar verluidt ook absurde contracten aan Daniël Van Buyten en Michel Preud'homme en liet zich naïef inpakken door makelaars als Christophe Henrotay en Mogi Bayat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties