Topseizoen van Rits eindigt in mineur, hoe lost Club Brugge zijn blessure op?

Steve Floren
| 20 reacties
Topseizoen van Rits eindigt in mineur, hoe lost Club Brugge zijn blessure op?
Foto: © photonews

Vanochtend deelde Club Brugge nieuws over de blessure van Mats Rits (28). Het verdict: gescheurde kruisbanden en minstens zes maanden revalideren. Een groot gemis voor Club en coach Alfred Schreuder die de komende beslissende weken een belangrijke pion zullen moeten missen.

Mats Rits ziet misschien wel zijn beste seizoen op het hoogste niveau in mineur eindigen. De middenvelder van Club Brugge scheurde gisteren zijn voorste kruisband in de topwedstrijd tegen Anderlecht. Hij verliet het Lotto Park op krukken en gaat een lange revalidatie tegemoet.

Belangrijke rol in 3-5-2

Rits is van groot belang voor Club Brugge. Hij speelde dit seizoen maar liefst 45 wedstrijden, enkel Hans Vanaken (46) en Cinton Mata (47) hebben er meer op hun teller staan. In die 45 wedstrijden scoorde hij 9 keer en gaf hij 7 assists. Rits speelde in het seizoensbegin onder Clement regelmatig als zes maar speelt  onder Schreuder meer als een acht voor de verdediging, een rijtje hogerop dus. Door zijn creativiteit en infiltraties komt hij vaker in het penaltygebied terecht, zo bewijzen zijn statistieken. 

Vervanger

Een speler die in een goede vorm zit noodgedwongen moeten vervangen is geen lachertje, zeker met de drukke en moeilijke agenda van Club. De meest logische vervangers zijn Éder Balanta en Ruud Vormer, die laatste maakte gisteren geen al te beste beurt tegen Anderlecht. Hij strooide met slechte passes en heeft duidelijk een gebrek aan wedstrijdritme. Balanta daarentegen is een echte zes, dus zou Denis Odoi een rijtje moeten opschuiven of gaat Schreuder zijn geliefde systeem aanpassen? Otasowie komt al helemaal niet in aanmerking om de rol op te vullen. 
 
Drukke dagen voor de boeg
 
Komende tien dagen ontmoeten Club Brugge en leider Union elkaar twee keer, zonder Mats Rits dus. Een groot gemis voor Club dat alles op alles zal zetten om die derde landstitel op rij te pakken. Als Union zes op zes pakt tegen Blauw-Zwart is het kampioen, geen gemakkelijke opdracht voor de Brusselaars maar in voetbal is niets onmogelijk. Het is afwachten hoe Club zal omgaan met het verlies van Rits. Club brengt nog een bezoekje aan De Bosuil en eindigt de Play Offs thuis tegen Anderlecht.
 
TIjd voor vernieuwing?
 
Club zal waarschijnlijk van de transferperiode gebruik maken om enkele nieuwe middenvelders aan te trekken. Nu Rits tot November out is, Vormer (vermoedelijk) andere oorden opzoekt en Otasowie naar de achtergrond is verdwenen zal het aanpassen worden voor de (voorlopig) nog regerende landskampioen. Met Balanta en Vanaken die beide 30 kaarsjes uitblazen dit jaar wordt het middenveld er niet jonger op. Al is er niets aan te merken op de jaarlijkse statistieken van Vanaken, maar de vraag is hoelang hij nog in Brugge blijft. Met Noah Mbamba heeft Club wel een talentvolle middenvelder bij Club NXT zitten, hij kan wel rekenen op interesse uit het buitenland.
 
 
 

 

 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties