Tot aan het gaatje: Liverpool wint en zo valt beslissing over Premier League-titel pas op slotspeeldag

Tot aan het gaatje: Liverpool wint en zo valt beslissing over Premier League-titel pas op slotspeeldag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie wint de Premier League? Op één speeldag van het einde is daar nog geen beslissing over gevallen.

Na het gelijkspel van Liverpool tegen Tottenham enkele weken geleden leek het duidelijk dat Manchester City opnieuw de titel weg zou kapen in Engeland maar de Citizens verloren ei zo na nog tegen West Ham United afgelopen weekend. Uiteindelijk kwamen ze terug van een dubbele achterstand en werd het 2-2.

Liverpool speelde vanavond tegen Southampton en als het zou verliezen was de titel binnen voor Kevin De Bruyne en co maar de troepen van Jürgen Klopp faalden niet.

Met een experimentele basiself kwam Liverpool wel eerst 1-0 achter door een fraai doelpunt van Nathan Redmond. Maar nog voor de rust zorgde Minamino al voor de gelijkmaker.

In de tweede helft en met meer dan 70% balbezit bleef Liverpool op zoek gaan naar de winning goal en het was Joël Matip die er in slaagde om de 1-2 voorbij McCarthy te koppen.

Helpt Gerrard Liverpool aan de titel?

Door de overwinng van Liverpool komen ze nu tot op 1 puntje van Manchester City met nog één speeldag te gaan. Op die slotspeeldag speelt Liverpool het thuis op tegen Wolverhampton. Op hetzelfde moment ontvangt Manchester City Aston Villa. Een speciaal duel voor Villa-trainer Steven Gerrard want hij kan er als Liverpool-legende voor zorgen dat zijn ex-ploeg de titel alsnog pakt op de slotspeeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties