Amnesty International eist 420 miljoen euro schadevergoeding voor werknemers in Qatar

Kenny De Block
| 4 reacties
Amnesty International eist 420 miljoen euro schadevergoeding voor werknemers in Qatar

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amnesty International stuurde vandaag een brief naar voetbalorganisatie FIFA. De NGO eist 420 miljoen euro schadevergoeding voor werknemers die in Qatar zijn mishandeld.

Amnesty International blijft het wereldkampioenschap voetbal in Qatar aan de kaak stellen. Donderdag heeft de organisatie in een brief aan de voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino, opgeroepen om 420 miljoen euro te betalen aan werknemers die door het gastland in slechte omstandigheden hebben moeten werken.

"Toen FIFA het toernooi aan Qatar gunde, hadden ze moeten weten welke risico's het zou opleveren voor de rechten van migrerende werknemers", aldus Amnesty International. Nu wil het een fonds oprichten die gebruikt zal worden om de gewonden en de families van de werknemers die zijn overleden sinds Qatar het toernooi in 2010 toegewezen kreeg te compenseren.

De FIFA heeft intussen al antwoord gegeven op de brief van de NGO. Volgens de FIFA is in december 2021 al een bedrag van 21,5 miljoen euro betaald, samen met 5,4 miljoen euro van de contractanten. Deze bedragen zijn veel lager dan het door Amnesty International gevraagde bedrag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties