Dit is ons 'Dreamteam' van de Jupiler Pro League (inclusief bank!)

Redactie
| 16 reacties
Dit is ons 'Dreamteam' van de Jupiler Pro League (inclusief bank!)
Foto: © SC

Ook dit seizoen gaan we elk weekend op zoek naar de elf beste spelers van de speeldag. Na een derde van de competitie is het tijd om een eerste algemeen overzicht te maken.

Doel

In doel posteren we Jean Butez. Simon Mignolet krijgt door zijn geweldige play-offs een stekje op de bank, maar zonder Butez had Antwerp play-off 1 niet gehaald en misschien zelfs play-off 2 niet.

Verdediging

Achterin kiezen we voor drie sterke beren. Sergio Gomez zorgde met 6 goals en 12 assists voor heel wat belangrijke punten voor Anderlecht, terwijl Michael Ngadeu meer dan de leider van de Gentse defensie was - de tweede beste van het land en Christian Burgess was zowel verdedigend als met vier goals aanvallend van belang voor leider Union. Op de bank zitten met Hoedt en Mata nog twee sterke kerels.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we niet naast metronoom Casper Nielsen van Union. Charles De Ketelaere beleefde het jaar van de definitieve doorbraak bij Club Brugge, Hans Vanaken bleef ook dit jaar opnieuw van waarde, Vinicius was dé ontdekking misschien wel bij Mechelen en staat niet onlogisch in de belangstelling van onder meer Club Brugge en Ito (8 goals, 18 assists) was een lichtpunt bij Genk. Teuma en De Sart zitten op de bank.

Aanval

Voorin kunnen we niet naast de cijfers van Undav (26 goals, 13 assists) en Tissoudali (20 goals, 5 assists). Frey en Vanzeir mogen met hun doelpunten op de bank plaatsnemen.

Dat levert dan onderstaand elftal op:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties