Transfer gekaapt: Marc Cucurella trekt niet naar City en Pep Guardiola maar wel naar andere Engelse club

Transfer gekaapt: Marc Cucurella trekt niet naar City en Pep Guardiola maar wel naar andere Engelse club

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Marc Cucurella richting Manchester City zou trekken, leek vorige week nog een formaliteit. Maar de Spaanse wingback heeft nu voor een andere club gekozen.

Cucurella werd vorig jaar als een berekende gok binnengehaald doro Brighton & Hove Albion. De 24-jarige wingback mocht dan wel zeggen dat hij in de jeugdreeksen van Barcelona gespeeld had, zijn statistieken waren niet bijster indrukwekkend. 

Bij Brighton speelde hij als ploegmaat van Leandro Trossard nagenoeg elke wedstrijd en kwam hij in de belangstelling van enkele andere ploegen. Eén van die ploegen was Manchester City dat na het vertrek van Zinchenko een nieuwe linksachter wou als back-up. Maar Brighton vroeg wel wat meer dan de 40 miljoen die City wou geven.

En zo kwam enkele dagen geleden Chelsea in het spel. Met de nieuwe eigenaar Todd Boehly werden al heel wat transfertargets voor hun neus weggekaapt maar nu doen ze het zelf. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt namelijk dat Chelsea de komst van Cucurella heeft afgerond. The Blues zouden meer dan 50 miljoen euro betalen voor de Spaanse verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties