Spelers Iraanse nationale ploeg sturen duidelijke boodschap wereld in na doden bij protesten in eigen land

Spelers Iraanse nationale ploeg sturen duidelijke boodschap wereld in na doden bij protesten in eigen land
Foto: © photonews

De spelers van de Iraanse nationale ploeg hebben gisteren een duidelijk signaal de wereld in gezonden. Ze kwamen het veld op in zwarte jassen als protest tegen het geweld in hun land. De jassen verhulden het logo van de nationale bond.

In Iran zijn er protesten na de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw die eerder deze maand stierf nadat ze was gearresteerd voor het overtreden van de strenge kledingvoorschriften. Sindsdien zijn er bij de protesten nog 41 doden gevallen en 1.200 mensen werden opgepakt. 

Een van de belangrijkste voetballers uit de nationale ploeg van Iran, Sardar Azmoun van de Duitse club Bayer Leverkusen, zette onlangs een bericht op Instagram waarin hij steun betuigde aan de demonstranten en de vrouwen in Iran. "Ik kan hiervoor uit het nationale team worden gezet, maar dat is dan slechts een kleine prijs die ik moet betalen", zei de spits. 

Bayer Leverkusen, de werkgever van Azmoun, publiceerde op Twitter een steunbetuiging aan de 27-jarige spits. "Natuurlijk steunen we Sardars solidariteit met de vrouwen van Iran", aldus directeur Simon Rolfes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties