Reactie Felice Mazzu haalt schouders op bij vragen over zijn positie: "Moet je aan bestuur vragen" en "Morgen sta ik er om Standard voor te bereiden"

Felice Mazzu haalt schouders op bij vragen over zijn positie: "Moet je aan bestuur vragen" en "Morgen sta ik er om Standard voor te bereiden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Felice Mazzu vrijdagavond nog steeds coach van Anderlecht? 't Is een vraag die zich stilaan toch wel opwerpt. Na verlies tegen rode lantaarn Zulte Waregem lijkt het seizoen al zo goed als over voor paars-wit. Op zijn persconferentie na de match kon Mazzu er zelf geen antwoord op geven.

De coach zat er niet bij als een geslagen man, maar weet ook dat bij zulke resultaten de trainer altijd in vraag gesteld wordt. "Of ik vrees voor mijn positie? Die vraag moet je mij niet stellen. Ik ben hier om te werken voor de club en morgen zal ik er staan om de match tegen Standard voor te bereiden. Maar als je bij Anderlecht tekent, weet je dat je quasi alles moet winnen. Als je dat niet doet, stijgt de druk. Ja, de connectie met de spelers is er nog altijd. Maar als het bestuur een beslissing moet nemen, heb ik daar weinig bij in te brengen."

Mazzu zag zowat alles tegen zitten in Waregem. "We zijn niet goed begonnen en incasseren een goal op één van de sterke punten van Zulte Waregem. We staan niet goed gepositioneerd en gaan het duel niet aan in de zestien. We komen goed terug, maar we maken het weer niet af. Daarna vallen we met tien en probeerden we onze voorsprong te verdedigen."

Dat is toch altijd rood? Meneer Laforge heeft er minutenlang naar gekeken, net als meneer Lardot

"Maar dan breekt die storm uit en zitten we met een probleem. We hebben niet de profielen om constant de strijd aan te gaan. Twee of drie misschien, maar dat weten we al langer. Maar ik wil ook wel zeggen dat er bepaalde beslissingen zijn die ik niet begrijp. Ik wil me daar niet achter verstoppen, maar die fout op Silva is toch altijd rood? Meneer Laforge heeft er minutenlang naar gekeken, net als meneer Lardot in Tubeke. Arnstad kreeg alvast makkelijker rood dan Derijck."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties