Bayat duidelijk na supportersprotest: "Ik schonk met mijn beleid de club de acht mooiste jaren ooit"

Bayat duidelijk na supportersprotest: "Ik schonk met mijn beleid de club de acht mooiste jaren ooit"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als Anderlecht zit Charleroi in een slecht parket. De club bengelt in de middenmoot en verloor al zeven keer in 13 matchen. De fans van de Carolo's lieten duidelijk hun ongenoegen merken en viseerden voorzitter Mehdi Bayat. Maar die slaat terug...

Bayat heeft een beleid waarbij de beste spelers jaar na jaar voor veel geld verkocht worden. ''We kunnen natuurlijk een stuk van de activa verkopen en zo een deel van de betalingsschijven financieren, wat we al deden. Maar dan zou ik vooral afwijken van een gedragslijn. Ik heb al meer dan eens een bod geweigerd op een speler die zich nadien blesseerde of van wie de marktwaarde kelderde. Je weet wanneer de trein voor je neus staat, niet wanneer hij nog eens zal passeren", vertelt hij in HLN.

Een extra investeerder zou wel welkom zijn. ''Als er een investeerder komt, dan zal die het geld ook niet door ramen of vensters gooien. Hij zal er nadien wel voordeel uit halen want dan zal de waarde van de club toenemen. Ik ben niet zo egocentrisch om te denken dat ik als enige een club kan leiden in België. Ik stel gewoon vast dat mijn model om een gezond beleid te voeren Sporting van het faillissement redde en, tot spijt van wie het benijdt, de club de acht mooiste sportieve jaren ooit schonk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties