Ook Degryse vraagt zich af: "Krijgt Mazzu zondag nog een laatste kans?"

Ook Degryse vraagt zich af: "Krijgt Mazzu zondag nog een laatste kans?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De realiteit is er: Anderlecht staat dichter bij een degradatieplaats dan bij play-off 1. Analist Marc Degryse vraagt zich af hoe ver het geduld van het Anderlecht-bestuur zal strekken. En wat indien hij zondag tegen Standard nog op de bank zit?

Degryse ziet het niet meer goedkomen voor Anderlecht dit seizoen. "Ik heb al vaker benadrukt dat de ploeg te weinig kwaliteit bezit, vooral puur voetbaltechnisch. Dat was er zeker aan te zien in de eerste helft op Zulte Waregem", zegt hij in HLN. "Anderlecht voetbalt als een midden­moter: tegen een goede ploeg als Club Brugge kunnen ze zich overstijgen, maar drie dagen later spelen ze tegen de laatste in de stand, zakt het niveau navenant en vallen ze door de mand. Dat is een veeg teken.”

En ook al verdedigde hij Felice Mazzu, toch kan dit niet blijven duren. "Na dit weekend zei ik nog dat de schuld niet bij trainer Mazzu ligt, maar de wetten van het voetbal zeggen ook dat je als trainer eens moet beginnen winnen. Vroeg of laat gaat het echt fout, nu vraag ik me af of Mazzu zondag op Sclessin tegen Standard nog een laatste kans krijgt. Het bestuur zal niet blijven accepteren dat Anderlecht niet wint. Op een bepaald moment geven de cijfers de doorslag."

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties