Bij Union gunnen ze Nielsen allemaal zijn succes, maar...: "Tegen ons moet hij niet in topvorm zijn"

Bij Union gunnen ze Nielsen allemaal zijn succes, maar...: "Tegen ons moet hij niet in topvorm zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Casper Nielsen keert zaterdag voor het eerst terug naar het Dudenpark. De plek waar hij zoveel mooie momenten beleefde. Maar zijn overstap naar Club Brugge is een succes geworden en bij Union gunnen ze het de sympathieke Deen allemaal.

Senne Lynen kreeg door zijn vertrek de kans om zich als sterkhouder op te werpen bij de Brusselse club. “Maar je gaat me niet horen zeggen dat ik tevreden ben dat Casper weg is”, aldus Lynen in Het Nieuwsblad. “Dat is ook helemaal niet zo: we kwamen prima overeen, we hadden een goede klik. Trouwens, we hadden ook sámen indruk kunnen maken op het middenveld. Casper en ik zijn beiden polyvalent, we kunnen allebei ook iets hoger op het veld spelen, dus we hadden mekaar absoluut kunnen aanvullen - dat hebben we voor mijn kruisbandblessure een paar keer bewezen."

En dat doet hij op een iets andere manier. "Ook al zijn er bepaalde kwaliteiten die gelijkaardig zijn - rust aan de bal, een groot loopvermogen en aanvallende impulsen -, toch zijn we heel verschillend. Het is moeilijk om dat te benoemen. Ik ga Casper wellicht een paar keer in mijn zone zien opduiken. Tijdens de wedstrijd zijn we geen vrienden, erna wel weer gewoon. Dat is ook voor de anderen zo: Casper lag prima in de groep. We zijn allemaal blij voor hem dat hij het zo goed doet bij Club Brugge. Alleen tegen ons moet hij niet in topvorm zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties