Sammy Bossut moet wat kwijt over de VAR én doelmannen in de Jupiler Pro League

Sammy Bossut moet wat kwijt over de VAR én doelmannen in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sammy Bossut werd met Zulte Waregem door KV Mechelen uitgeschakeld in de beker. Ook bij hem zinderen de gebeurtenissen van de voorbije week met de VAR nog na.

De rode kaart van Ciranni bezegelde het lot van Zulte Waregem in de terugmatch van de halve finale van de Croky Cup. Sammy Bossut wilde er niet te veel woorden meer aan vuil maken.

“Het is wachten op een scheidsrechter die de ballen aan zijn lijf heeft om eens tegen die VAR in te gaan en bij zijn beslissing te blijven”, vertelt de doelman van Essevee aan Het Laatste Nieuws.

De beslissing van scheidsrechter Bram Van Driessche had volgens Bossut ook veel te maken met wat er het weekend ervoor gebeurde met doelman Majecki van Cercle Brugge. Die zit zes weken aan de kant nadat de VAR niet tussenkwam na een fout van Gassama van Eupen.

“Los van de VAR-discussie heeft die fout misschien ook wel tot gevolg dat scheidsrechters nu eindelijk de doelmannen iets meer gaan beschermen. Die jongen van Cercle is nu wel zes weken niet beschikbaar, hé. Terwijl je op die beelden heel goed zag dat hij eerst op de bal was.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties