Marc Degryse verrast en zegt waar Club Brugge nog kan geraken in play-off 1

Marc Degryse verrast en zegt waar Club Brugge nog kan geraken in play-off 1

Club Brugge zorgde zondagavond voor de verrassing in de Jupiler Pro League door alsnog een plaatsje in de Champions' Play-Offs af te dwingen.

KAA Gent liep tegen een stevige ontgoocheling aan door te verliezen van KV Oostende. Omdat Club Brugge wel op de afspraak was en KAS Eupen met 7-0 klopte gaat blauwzwart en niet de Buffalo’s naar play-off 1.

Een stevige opsteker, want velen hadden Club Brugge geen schijn van kans meer gegeven. Bovendien zou het ook heel moeilijk geweest zijn om nog een Europees ticket af te dwingen als het vijfde was geworden.

En de druk ligt nu helemaal niet meer op blauwzwart. “Club zal die play-offs bevrijd kunnen spelen, zonder enige titeldruk. Die ligt helemaal bij Union, Genk en Antwerp. En als je ziet wat dat met Gent deed…”, zegt Marc Degryse in Het Laatste Nieuws.

Het zou wel eens heel goed kunnen uitdraaien voor Club Brugge. “Je weet maar nooit dat de tweede plek er nog inzit. Dat drie clubs het laten afweten, lijkt me te veel gevraagd, maar misschien raken er wel twee het noorden kwijt door de druk. Dan is zelfs de tweede voorronde voor de Champions League nog mogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties