Courtois tegen Haaland: Cijfers liegen niet over eerste confrontatie met topspelers voor Rode Duivel

Courtois tegen Haaland: Cijfers liegen niet over eerste confrontatie met topspelers voor Rode Duivel

Dinsdagavond staat Thibaut Courtois met Real Madrid tegenover Manchester City. Het wordt de eerste confrontatie met Erling Haaland.

In de heenmatch van de halve finale van de Champions League speelt Real Madrid dinsdagavond in eigen huis tegen Manchester City.

Het is de eerste keer dat Courtois de Noorse spits Erling Haaland tegenover zich krijgt. Het voorbije seizoen scoort die aan de lopende band voor Manchester City.

Het is uitkijken voor Courtois wat hij kan betekenen. Een topprestatie zal nodig zijn om Haaland het scoren te beletten. En zelfs dat is vaak niet genoeg.

Courtois heeft trouwens geen goede reputatie als het om een eerste duel tegen een topspits gaat. Toen de doelman van de Rode Duivels voor het eerst tegen Cristiano Ronaldo stond scoorde die twee keer. Lionel Messi scoorde in zijn eerste duel met Courtois zelfs een hattrick.

“De bekerwinst geeft ons positieve energie. Die zal ervoor zorgen dat we de vermoeidheid tegen City niet echt zullen voelen”, is Courtois strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties