Pijnlijk: deze straf eist bondsparket voor Union-middenvelder na zijn rode kaart

Hendrik Van Wonterghem
| 25 reacties
Pijnlijk: deze straf eist bondsparket voor Union-middenvelder na zijn rode kaart

Twee wedstrijden schorsing en een boete van 2000 euro: dat stelt het bondsparket als minnelijke schikking voor na de rode kaart van Union-middenvelder Senne Lynen.

Normaal gezien komt het voorstel voor de minnelijke schikking voor zijn mogelijke schorsing pas op de eerste werkdag na de wedstrijd -omdat het vandaag een feestdag is, zou dat dus dinsdag zijn- maar het bondsparket versnelt de procedure zodat er duidelijkheid is voor de laatste speeldag. 

Senne Lynen ging gisteren vol door op Antwerp-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp, en kreeg daarvoor een rood karton onder de neus geduwd. Het bondsparket eist nu dus twee wedstrijden schorsing en een boete van 2000 euro. "Hij raakte licht de bal, maar ook vol met de studs de zijkant van het been van Ekkelenkamp. Gezien de intensiteit en de impact werd de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar gebracht”, klinkt het in de motivering.

Lynen wordt morgen opgeroepen. Union heeft dan zoals altijd 48 uur om in beroep te gaan. Op vrijdag zou de zaak opnieuw kunnen voorkomen. Uitzonderlijk zou het bondsparket zelfs op zaterdag kunnen samenzitten, zodat er zeker duidelijkheid is over de laatste speeldag zondag.

Maar normaal gezien zal Union zijn middenvelder dus moeten missen voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties