René Vandereycken houdt zich niet in over Rode Duivels: "Dat is de grote vraag"

René Vandereycken houdt zich niet in over Rode Duivels: "Dat is de grote vraag"

De Rode Duivels speelden 1-1 gelijk tegen Oostenrijk. Veel meer leek er ook niet echt in te zitten.

Een gelijkspel tegen Oostenrijk is niet wat de Rode Duivels verwacht hadden. “De Belgen namen het initiatief en hadden kunnen winnen, maar echt de zege claimen? Daarvoor vond ik de prestatie niet goed genoeg”, klinkt het bij René Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Hij gaat zelfs een stapje verder. “De vraag is: mág je meer verwachten van dit elftal? De centrale as bestaat normaal uit Courtois, Vertonghen, De Bruyne en Lukaku. Courtois en Lukaku waren erbij en waren beslissend, Vertonghen en De Bruyne ontbraken en werden duidelijk gemist.”

Het samenspel en de balcirculatie waren duidelijk minder dan anders, maar Oostenrijk is, zo merkt Vandereycken op, geen wereldploeg. Zij konden nochtans heel gemakkelijk de vrije man vinden op het middenveld.

Het werd ook duidelijk dat Tielemans geen vervanger is van De Bruyne. “Ik zag dat Tielemans als score in de krant een 4 op 10 kreeg: da’s dan weer héél weinig – ik geef hem nog een 5 of 5,5. Maar ik ben akkoord dat hij meer steekpassjes moet kunnen geven zoals op het einde van de eerste helft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties