BREAKING: Carl Hoefkens ontslagen bij Standard

BREAKING: Carl Hoefkens ontslagen bij Standard
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Het laatste trainersontslag in de Jupiler Pro League van dit jaar is een feit. Standard zet een punt achter de samenwerking met Carl Hoefkens.

Carl Hoefkens is niet langer trainer van Standard. Dat heeft de club zelf gemeld via zijn officiële kanalen. De club spreekt van de ontgoochelende resultaten.

'Na de ontgoochelende sportieve resultaten heeft Standard de Liège beslist om de samenwerking met Carl Hoefkens stop te zetten', klinkt het op de clubwebsite.

"Standard wil Carl bedanken voor zijn toewijding de laatste maanden. Onze club zal vanaf nu op zoek gaan naar een nieuwe coach voor onze eerste ploeg."

Het ontslag kwam er al na 22 wedstrijden voor Hoefkens. De Belgische coach stond sinds de zomer van 2023 aan het roer bij de Rouches, maar kon de verwachtingen niet inlossen. 

Standard staat momenteel negende in het klassement met 23 punten na 20 speeldagen. Naast de tegenvallende resultaten, was het voetballend ook gewoon niet goed genoeg bij de Luikse club.

De positie van Carl Hoefkens kwam na de laatste twee competitiewedstrijden van het jaar zwaar onder druk te staan. De Rouches verloren zwaar van KV Mechelen (3-0), voordat ze thuis tegen Sint-Truiden een slechte prestatie neerzetten en nipt aan een nederlaag ontsnapten (1-1).

Fergal Harkin heeft nu veel werk voor de boeg. Standard begint de komende dagen aan zijn trainingskamp in Marbella. Naast het versterken van de kern, zal de Luikse sportief directeur ook de juiste coach moeten kiezen om de ploeg te leiden... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties