Dortmund wint vlot met Thomas Meunier, supporters pakken uit met flinke protestactie

Borussia Dortmund ging zaterdag op bezoek bij 1. FC Köln. Dortmund won uiteindelijk met 0-4.

Bij de bezoekers stond Thomas Meunier in de basis. Ook nieuwkomer Jadon Sancho, die afgelopen week overkwam van Manchester United, mocht starten.

Dortmund kon makkelijk winnen met 0-4. Malen bracht zijn club al snel op voorsprong in minuut 12. In de tweede helft volgden nog drie doelpunten van Füllkrug, alweer Malen en Moukoko.

In de eerste helft deden de supporters nog een protestactie. Er werden chocolademunten op het veld geworpen door fans van beide ploegen. Dit om onvrede te laten merken richting de Duitse voetbalbond. Stewards ruimden bijna tien minuten lang het veld op, waardoor de wedstrijd even stilgelegd werd.

Er werd een miljardendeal gesloten, met een investeerder. Vandaar dat er symbolisch gekozen werd voor chocolademunten.