📷 FIFA komt met belangrijk nieuws over de blauwe kaart

📷 FIFA komt met belangrijk nieuws over de blauwe kaart
Foto: © photonews

Donderdag raakte bekend dat FIFA naast een gele en rode kaart straks ook een blauwe kaart zou invoeren. De wereldvoetbalbond komt met belangrijk nieuws over de invoering.

Het was het gerenommeerde The Telegraph dat het nieuws donderdag de wereld in stuurde. Volgens hun informatie zou de International Football Association Board (IFAB) een blauwe kaart invoeren in het voetbal.

Deze sanctie zou er komen voor spelers die een cynische overtreding, de zogenaamde professionele overtreding, begaan, of wangedrag tonen tegenover de arbitrage. Wie blauw pakt, zou dan tien minuten langs de kant moeten toekijken, zoals in het ijshockey.

De maatregel zou al deze zomer worden ingevoerd, zo klonk het nog, maar de wereldvoetbalbond FIFA ontkent dat in alle talen met een duidelijk statement op haar officiële kanalen.

FIFA ontkent invoering blauwe kaart

“FIFA wil duidelijk maken dat berichten over de zogenaamde ‘blauwe kaart’ op topniveau in het voetbal onjuist en voorbarig zijn”, klinkt het.

“Als dergelijke tests worden uitgevoerd, moeten ze beperkt blijven tot het testen op een verantwoorde manier op lagere niveaus, een standpunt dat FIFA wil herhalen wanneer dit agendapunt wordt besproken op de IFAB AGM op 2 maart.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties