Schmeichel doet opvallende bekentenis over filmpje van Hoefkens over hem

Schmeichel doet opvallende bekentenis over filmpje van Hoefkens over hem
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kasper Schmeichel is niet gemakkelijk van de wijs te brengen. Nochtans wordt hij constant onder een loep bekeken door alles en iedereen.

Toen Carl Hoefkens nog trainer was van Standard loste de club beelden uit de kleedkamer tijdens de match tegen Anderlecht. Daarin zei de toenmalige coach van de Rouches dat zijn spelers naar de hoeken moesten schieten, omdat Kasper Schmeichel daar niet geraakt.

“Ik heb dat filmpje nog altijd niet gezien”, vertelt Kasper Schmeichel aan Het Nieuwsblad. “Als je een lange carrière wil maken, moet je sociale media vermijden. Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn mening, maar voor mij telt alleen wat mijn coaches denken.”

Geen nieuws over toekomst Schmeichel bij Anderlecht

Schmeichel vindt zijn eigen niveau bij RSC Anderlecht best stabiel. “Ondertussen betwistte ik 21 competitiematchen en daarvan verloor ik er eentje. Dat is consistent. Al bekijk ik de rol van doelman anders dan de meeste mensen.”

Hij ziet een doelman niet alleen als iemand die enkele topsaves moet doen om een match in het voordeel van zijn ploeg te doen kantelen. “Ja, soms hoort het erbij, maar een keeper moet vooral voor stabiliteit zorgen. Ik wil de speler zijn aan wie mijn maats altijd de bal kwijt kunnen.”

Over zijn toekomst bij Anderlecht wil Schmeichel nog niet spreken. Hij hoopt dit seizoen een prijs te pakken met paarswit en dan ziet hij wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties