Belgische topclub ziet dat coach veel interesse geniet maar heeft zich al voorbereid om vertrek te voorkomen: 'Zijn naam prijkt op steeds meer lijstjes'

Belgische topclub ziet dat coach veel interesse geniet maar heeft zich al voorbereid om vertrek te voorkomen: 'Zijn naam prijkt op steeds meer lijstjes'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Union SG doet het alweer enorm goed in de Jupiler Pro League. De Brusselse club lijkt topfavoriet voor de titel, al zal het zoals ieder jaar weer heel spannend worden tijdens de Play-offs.

Het is indrukwekkend hoe Union SG jaar na jaar weer een goed team kan bouwen, en het kan laten werken. Dat steeds nadat er sterkhouders vertrekken in de zomer.

Dit seizoen mogen we er zeker van zijn dat coach Alexander Blessin een heel groot aandeel heeft in het succes van de club. Hij heeft een hechte groep gecreëerd en dat zorgt voor de gewilde resultaten.

Veel interesse in Union SG-coach Alexander Blessin, vooral uit Duitsland

Maar dat gaat natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij in het buitenland. Volgens Het Nieuwsblad komen er nu steeds meer en meer Duitse clubs die duidelijke interesse hebben in Blessin.

De krant meldt wel dat Union hem niet zo makkelijk zal laten gaan als Karel Geraerts en Felice Mazzu, daar heeft de club zich al op voorbereid. Blessin kreeg een contract van twee jaar met optie op een extra jaar en dus geen contract van onbepaalde duur zoals de andere twee.

De krant weet ook dat Blessin natuurlijk gecharmeerd zou kunnen worden door een aanbieding uit zijn thuisland. Maar Union heeft nog een heel groot voordeel, en dat is de manier waarop ze met hun coach omgaan.

De vrouw van Blessin herstelt momenteel nog van een ruggenmerginfarct, in Stuttgart. De Duitse coach mag van de club iedere week zijn vrouw gaan bezoeken. Hier wordt nooit een probleem van gemaakt.

Het blijft afwachten wat er met Blessin gebeurt na dit seizoen. Maar eerst zal hij er alles aan moeten doen om Union dit keer wél kampioen te maken én zo ver mogelijk te geraken in de Conference League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties