Opnieuw miljoenen naar het Dudenpark? 'Nieuwe club wil jackpot van boven de 50 miljoen euro'

Opnieuw miljoenen naar het Dudenpark? 'Nieuwe club wil jackpot van boven de 50 miljoen euro'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lopen er eerstdaags opnieuw wat miljoenen binnen bij Union SG? Het zou zomaar kunnen, want bij Bayer Leverkusen willen ze de absolute jackpot voor Victor Boniface en dat kan ook voor de Brusselaars nog van belang zijn.

Union SG verkocht Victor Boniface vorige zomer voor twintig miljoen euro, maar moest toen zelf ook nog een aantal miljoenen doorstorten aan het Noorse Bodo/Glimt vanwaar het hem zelf eerder had aangekocht. Nu lijkt hij ook bij Lverkusen te gaan vertrekken.

De marktwaarde van de 23-jarige Nigeriaan ligt ondertussen op liefst 40 miljoen euro volgens Transfermarkt, maar Leverkusen zou nóg meer willen vangen voor de centrale aanvaller. De prijs is bepaald op minstens 55 miljoen euro.

boniface

Daarmee willen ze volgens de Duitse pers minstens evenveel voor hem vangen als ze eerder deden voor Moussa Diaby, die ondertussen bij Aston Villa in de Premier League speelt. Mogelijk is de Premier League ook een volgende optie voor Boniface.

Extra miljoenen naar Union SG door doorverkoop?

Het exacte doorverkooppercentage op de deal van Boniface is niet met zekerheid geweten, maar het zou om 15 procent gaan volgens de laatste berichten van vorige zomer. 

Als dat het geval is dan, dan zou Union op de meerwaarde van zo'n 35 miljoen euro of meer dan ook meteen zelf meer dan vijf miljoen euro kunnen bijschrijven op de rekening.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties