Vincent Kompany komt met excuses na rode kaart, maar is ook formeel

Vincent Kompany komt met excuses na rode kaart, maar is ook formeel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burnley nam het zaterdagnamiddag op tegen Chelsea. Dat duel eindigde in een knap 2-2 gelijkspel voor de troepen van Vincent Kompany. De coach werd nog voor de rust uitgesloten bij de bezoekers.

Burnley kreeg een strafschop tegen en Assignon kreeg dan ook nog eens zijn tweede gele kaart voor de zeer discutabele strafschopfout. En dat was allerminst naar de zin van Vincent Kompany, die uit zijn plaat ging.

Hij ging in discussie met de ref en kreeg vervolgens ook de rode kaart van de ref. Ondertussen heeft Vincent Kompany wel berouw getoond en zijn excuses aangeboden voor de zaak. Al heeft hij wel meteen ook nog steeds bezwaren.

Tweede rode kaarten én op achterstand via een strafschop, het zit niet mee voor @BurnleyFC! 😱 pic.twitter.com/y436vDp6VZ

— Play Sports (@playsports) March 30, 2024

“Na de match heb ik me bij scheidsrechter Darren England voor mijn woordkeuze geëxcuseerd. Ik ben ervan overtuigd dat een ref niet naar een match komt met de intentie om de boel te belazen. Dat wilde ik zeker niet insinueren", aldus Kompany tegen Het Laatste Nieuws twee dagen na de match.

Kompany komt met excuses, maar prikt ook

"Mijn frustratie kwam voort uit een aaneenschakeling van verkeerde beslissingen dit seizoen, wat simpelweg een effect heeft op onze uitslagen. Ik blijf zeggen wat ik denk en zeg het ook tegen de scheidsrechters en officials zelf: ze moeten het beter doen."

Excuses, maar dus ook meteen een duidelijke boodschap van de coach van Burnley. Benieuwd of het een impact zal hebben de komende weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties