🎥 Duivelse verdediger showt waarom hij ooit op een andere positie speelde

🎥 Duivelse verdediger showt waarom hij ooit op een andere positie speelde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zeno Debast is niet meteen de doorsnee verdediger. Eigenlijk moet hij nog steeds de fijne kneepjes van het verdedigen onder de knie krijgen, maar dat gaat steeds beter. Want hij werd ooit opgeleid als aanvallende middenvelder. En dat is er aan te zien.

Het mediateam van de Rode Duivels deelde gisteren een filmpje waarop Debast nog eventjes zijn goochelkunstjes laat zien. Het is weinig verdedigers gegeven om zoveel balgevoel te hebben. 

Hij bewees het tijdens een training in Duitsland door een zeer indrukwekkende reeks jongleeroefeningen uit te voeren. Linkervoet, rechtervoet, een "tour du monde" gevolgd door een freestyle beweging genaamd de "AKKA 3.000"... Zeno Debast is technisch meer dan vaardig!

Vanwege de onzekerheden rondom Witsel en Vertonghen, maakt de 20-jarige verdediger kans om in de centrale verdediging te starten naast Wout Faes tijdens de eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Slowakije aanstaande maandag.

Debast heeft ook net een transfer naar het Portugese Sporting versierd, al is dat nog niet helemaal officieel. Daar houden ze van zulke verdedigers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties