Anderlecht wil Club Brugge achterna en denkt ook na over drastische beslissing die andere clubs niet graag zullen horen

Anderlecht wil Club Brugge achterna en denkt ook na over drastische beslissing die andere clubs niet graag zullen horen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niemand content gisteren nadat er geen akkoord werd gevonden over een nieuw competitieformat. Zeker de grote clubs niet, waar iedereen zat te sakkeren. Mogelijk heeft dat ook gevolgen voor het nieuwe tv-contract.

Binnenkort moet er een tender uitgeschreven worden voor de tv-rechten van de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League. Maar zullen Club Brugge en Anderlecht daarbij zitten?

Club Brugge denkt er al langer aan om zijn tv-rechten individueel te verkopen. En Anderlecht begint daar nu ook aan te denken. Wouter Vandenhaute was één van de breinen achter het voorstel voor het nieuwe competitieformat en de Anderlecht-voorzitter was bijzonder ontgoocheld dat er geen tweederde meerderheid kon gevonden worden.

Net als bij Club denken ze er nu ook bij Anderlecht aan om de tv-rechten zelf aan te bieden. Bij paars-wit wilden ze dat er ook iets gebeurde aan de drukke kalender, maar dat blijkt nu dus niet mogelijk.

Als de twee groten - en twee meest gemediatiseerde clubs uit de JPL - zelf hun rechten zouden verkopen, heeft dat wel weerslag op het hele mediacontract. De waarde ervan zou enorm dalen. 

Dat zou bij de andere clubs dan weer hun portefeuille pijn doen. Maar het gebrek aan eensgezindheid binnen de Pro League is nog nooit zo erg tot uiting gekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties