Tsjechië en Georgië zorgen voor heel wat spektakel in match op leven en dood, maar ...

Tsjechië en Georgië zorgen voor heel wat spektakel in match op leven en dood, maar ...
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel Georgië als Tsjechië hadden hun eerste speeldag op het EK verloren en wisten dus waar ze aan toe waren. Een nieuw verlies zou bijna het einde van hun avontuur betekenen en dus was het alle hens aan dek voor beide ploegen.

Zowel Georgië als Tsjechië gingen meteen vol te keer in de wedstrijd. De Tsjechen speelden een prima eerste helft en kregen een resem kansen om op voorsprong te komen, maar lieten dat door verschillende redenen na.

Schick miste een paar open kansen, maar vooral doelman Mamardashvili speelde een geweldige eerste helft. Keer op keer zat hij er met een hand tussen op de vele kansen die de Tsjechen bij elkaar wisten te spelen. 

Afgekeurd doelpunt voor Tsjechië, strafschop voor Georgië

Een keertje was ook hij geklopt, toen Hlozek in twee keer de bal voorbij hem wist te wurmen. De aanvaller raakte de bal echter eerst op het hoofd en dan met de arm, waardoor de VAR het doelpunt nog wist af te keuren.

Aan de overkant probeerde Georgië ook wel af en toe de neus aan het venster te steken en dat leverde in het slot van de eerste helft ook op, nadat de ref op aangeven van de VAR de bal op de stip legde voor handspel van de alweer ongelukkige Hranac.

© photonews

Mikautadze twijfelde niet en zorgde zo voor een 1-0 bij de rust. Na de pauze ging Tsjechië vol op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur was het Schick die voor de 1-1 zorgde, daarna gingen de Tsjechen door op hun elan.

Gaandeweg werd het meer en meer een omsingeling van het doel van de Georgiërs. De sterke doelman wist het eerste puntje in de EK-historie te vrijwaren, maar beide landen schieten met de 1-1 weinig op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties