Belgisch onderonsje tussen Everton en Tottenham eindigt op een draw

Bart Ver Elst

Ronald Koeman beleefde vandaag zijn vuurdoop in de Premier League als coach van Everton. Met de komst van Tottenham Hotspur kregen The Toffees meteen een te duchten klant op bezoek.

Bij Everton kreeg Kevin Mirallas een basisplek, Romelu Lukaku was niet helemaal fit en zat zelfs niet op de bank. Bij de bezoekers was er dan weer een basisplek voor Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Moussa Dembélé zat een schorsing uit.

Everton kende een droomstart tegen de ploeg van Mauricio Pochettino. Ross Barkley zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong, 1-0. The Spurs eisten het balbezit op, maar het was Everton dat in het slot van de eerste helft kort bij de 2-0 was. Deulofeu miste een dot van een kans.

Na een kwartier in de tweede helft stond de gelijkmaker dan toch op het bord. Walker met de goede voorzet en Lamela kopte enig mooi in doel, alles te herdoen voor beide ploegen. Een moegestreden Mirallas ging een kwartier voor affluiten naar de kant. Tottenham ging nog op zoek naar de zege, maar Stekelenburg voorkomde erger. Zo bleef het 1-1 in Goodison Park.