Datum: 27/08/2005 22:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: San Mames
Barça opent tegen Alavés, topper in Valencia
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça opent tegen Alavés, topper in Valencia
Foto: © SC

Vanavond staan de eerste drie partijen van de Primera División 2005-2006 op het programma.  Landskampioen Barcelona opent de competitie tegen nieuwkomer Alavés.  In het Baskenland staat meteen de derby tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad op het programma.  De topper van de speeldag vindt echter plaats in Valencia.  Daar komt CL-debutant Betis Sevilla op bezoek. 
 
De openingswedstrijd van de competitie is die tussen promovendus Deportivo Alavés en titelfavoriet FC Barcelona.  De thuisploeg start ambitieus aan de competitie en beschikt volgens de excentrieke voorzitter Piterman zelfs over betere spelers dan de tegenstander van vanavond.  Diezelfde Piterman besliste amper twee weken voor de competitiestart om trainer Monfort aan de deur te zetten en Cos opnieuw aan te stellen als coach.  Men kan zich op zijn minst serieuze vragen stellen bij een trainerswissel zo dicht bij de competitiestart.  Alavés start vanavond wellicht met dezelfde elf die het Uruguayaanse Peñarol met 4-2 versloegen.  FC Barcelona begint de competitie met nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen.  Alleen Van Bommel en Ezquerro zijn nieuw, maar de Nederlander start wellicht op de bank en de spits is geblesseerd.  Sensatie Messi maakt zelfs geen deel uit van de kern voor de wedstrijd van vanavond.  In Spanje geldt er immers nog steeds een beperking op het aantal niet-Europeanen en Marquéz, Eto’o en Ronaldinho krijgen de voorkeur op de jonge Argentijn.  Op 20 september zou Messi de dubbele nationaliteit verwerven, waardoor hij dan wel zonder problemen in het team kan opgenomen worden.  
 
Iets verderop in het Baskenland wordt vanavond de derby tussen Athletic Bilbao en Real Sociedad gespeeld.  Vooral de thuisploeg komt na het vertrek van toppers Ezquerro en Del Horno verzwakt aan de competitiestart, maar ook Real Sociedad verloor met Karpin en Mladenovic twee belangrijke spelers.  Beide teams lijken dan ook een moeilijk seizoen tegemoet te gaan en doen er eigenlijk best aan hun start niet te missen.  Real Sociedad heeft door het uitvallen van Brechet vanavond vooral defensieve kopzorgen, maar ook spits Nihat raakt waarschijnlijk niet tijdig fit. Athletic, dat de vorige vier derby’s op eigen terrein winnend afsloot, start op basis van het thuisvoordeel als favoriet.   
 
De topper van de speeldag is de partij tussen Valencia en Real Betis.  Beide teams willen meestrijden om een ticket voor de Champions League en willen dan ook het nieuwe seizoen inzetten met een zege.  Betis Sevilla leeft na de kwalificatie voor de Champions League op een wolk en reist dan ook vol vertrouwen af naar Valencia.  Bovendien staan Oliveira en Xisco, beiden ex-Valencia, vanavond extra gemotiveerd aan de aftrap.  De thuisploeg greep vorig seizoen naast een Europees ticket en ook via de Intertoto kon Valencia zich niet plaatsen voor de Uefa Cup.  Tijdens de zomer kocht de landskampioen van twee seizoenen geleden dan ook duchtig in, maar of er vanavond veel aanwinsten aan de aftrap zullen staan is nog maar de vraag.  Miguel en Viana trainden nog niet mee, Edu is zwaar geblesseerd en Kluivert en Villa starten waarschijnlijk op de bank. Betis lijkt dan ook over iets betere papieren te beschikken voor de wedstrijd van vanavond.  

Meer nieuws