Eén Rode Duivel in topvorm maakt ook tegen Egypte grootse indruk: "Hij is bijna niet te stoppen" en "Hij heeft de sleutel in handen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Eén Rode Duivel in topvorm maakt ook tegen Egypte grootse indruk: "Hij is bijna niet te stoppen" en "Hij heeft de sleutel in handen"
Foto: © photonews

Tegen Portugal was hij al een lichtpunt en ook vanavond tegen Egypte deed Eden Hazard ons bij momenten weer smullen. De 27-jarige kapitein van de Rode Duivels deed wat een aanvoerder moet doen: zijn ploeg op sleeptouw nemen. Timmy Simons en Gilles De Bilde strooiden terecht met lof.

"Smullen geblazen van Hazard? Dat klopt. Eden trekt eigenlijk zijn goeie vorm door van de eerste 15 à 20 minuten tegen Portugal. Ik moet zeggen dat hij wederom bepalend is. Goeie acties, een goed schot en Lukaku die bij de 1-0 op de juiste plaats staat. Het moet toch van Eden komen op dit moment en dat doet hij fantastisch", aldus ex-Rode Duivel Timmy Simons bij VTM.  

Het is de Eden Hazard die het hele land zo graag wil zien, ook en vooral straks op het WK: "Hij groeit nog ieder moment. Als hij aan de bal is, valt hij zeer moeilijk af te stoppen in zijn acties. Van bij hem vertrekken alle aanvallen. Het moet van hem komen. Hij is eigenlijk bijna niet te stoppen", aldus een lovende Simons. 

Blikopener

Ook Gilles De Bilde zag Hazard uitblinken voor de rust: "Hij heeft echt de sleutel in handen. Eden is diegene die probeert het verschil te maken met zijn individuele acties, passeerbewegingen en dribbels. Het is duidelijk dat hij de man is die het moet openbreken als het een beetje moeilijker gaat."

De ex-spits van Anderlecht weet hoe belangrijk een Hazard in topvorm is en kan zijn voor de nationale ploeg: "Hij is een van de weinige jongens die één tegen één zijn mannetje durft op te zoeken en te passeren. Hij heeft natuurlijk ook die versnelling op de korte ruimte, kan heel snel kort draaien en staat heel laag bij de grond", aldus De Bilde. 



"De voortzetting was niet altijd wat het moest zijn, maar het is duidelijk dat hij gewoon de man is die vanavond weer het verschil moet maken voor België. Offensief was het al Hazard wat de klok sloeg. Het is iedere keer Eden die de jongens in beweging moet brengen of zelf de actie moet maken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties