Met of zonder tovenaar Salah, Egypte heeft plannetje klaar om Rode Duivels aan banden te leggen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Tubeke / Brussel
| 1 reacties
Met of zonder tovenaar Salah, Egypte heeft plannetje klaar om Rode Duivels aan banden te leggen
Foto: © photonews

Oefenpot nummer twee vanavond voor onze Rode Duivels en na Portugal wacht nu Egypte. Ook al een WK-ganger, ook al een ploeg die het zonder sterspeler moet doen. Maar met of zonder Mohamed Salah, een gezondheidswandeling belooft het niet te worden voor onze Belgen.

Met ene Héctor Cúper heeft Egypte namelijk een bondscoach met tonnen ervaring en een ronkende naam in huis. En die weet van aanpakken: "We kennen onze tegenstander. België is een ploeg dat bulkt van de kwaliteiten. In eerste instantie willen we de offensieve opbouw ontregelen. Op die manier willen we vermijden dat hun spitsen in stelling komen." 

De 62-jarige Argentijn met een verleden bij Mallorca, Valencia en Inter is echter niet van plan om zich helemaal aan te passen aan het spel van onze Rode Duivels: "We zijn al drie jaar aan het bouwen en willen ook zien wat we kunnen brengen tegen een land als België."

Hopen op Salah

Dat 'Mo' Salah er door een schouderblessure niet bij is, is natuurlijk jammer. Voor Egypte én voor de voetbalfans op de Heizel: "Salah kampt met een fysieke achterstand door zijn schouderblessure. We willen hem klaarstomen voor onze eerste WK-opdracht tegen Uruguay. We hebben geen zekerheid dat het gaat lukken, maar we hebben er wel vertrouwen in. We kunnen alleen maar ons best doen. De ploeg mag ook niet afhankelijk zijn van één speler. Als hij niet op tijd speelklaar geraakt, moeten we een oplossing uitdokteren."

Wat denken ze overigens in het Belgische kamp van het er niet bij zijn van Mo Salah? "Mo Salah is een speler van wereldklasse, het is dus jammer dat hij er niet bij is. Zeker in een wedstrijd waarin het resultaat niet van tel is, kom je zo’n spelers wel eens graag tegen", lachte Roberto Martinez in aanloop naar het duel tegen Egypte.

En ook Thibaut Courtois pikte in: "Jammer dat Salah er niet bij is, want hij is de beste speler en een heel goede speler. Toch is Egypte ook een goede ploeg zonder hem, het zal een mooie test zijn die we gaan krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties