Wat staat er nog op het spel tijdens speeldag 3? De scenario's per groep!

Wat staat er nog op het spel tijdens speeldag 3? De scenario's per groep!
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Op het WK in Rusland zijn we perfect halfweg. 32 matchen gespeeld, 32 wedstrijden te gaan. Enkele ploegen zijn al geplaatst, enkele teams al uitgeschakeld. Vanaf nu gaan we echter nóg een versnelling hoger. Wat is er nog mogelijk voor de teams? We gieten het in een overzichtje.

Voor de volledigheid geven we eerst even mee dat het doelsaldo en dan de gemaakte doelpunten doorslaggevend zijn bij eventuele gelijke standen qua aantal punten.

Daarna speelt mogelijk het onderlinge duel nog een rol, eventueel de fair-play en in het slechtste geval een lottrekking. Wat geeft dat voor de diverse groepen?

Groep A

Rusland (6 punten, doelsaldo +7) en Uruguay (6 punten, doelsaldo +2) zijn al zeker van de 1/8e finales. Uruguay moet het onderlinge duel winnen om de groepswinst te pakken. Egypte en Saoedi-Arabië zijn al uitgeschakeld.

Groep B

Spanje (4 punten, doelsaldo +1) en Portugal (4 punten, doelsaldo +1) hebben aan een punt tegen respectievelijk Marokko en Iran voldoende om de volgende ronde te halen. Iran (3 punten, doelsaldo moet winnen van Portugal of bij een gelijkspel hopen dat het al uitgeschakelde Marokko met twee goals verschil wint van Spanje.

Groep C

Frankrijk (6 punten) is geplaatst en neemt het op tegen Denemarken (4 punten, doelsaldo +1), dat aan een puntendeling genoeg heeft voor de volgende ronde. Australië (1 punt, doelsaldo -1) moet winnen van het uitgeschakelde Peru en ook het doelsaldo kan dan nog een rol spelen. Winnen met twee goals verschil is voldoende als Denemarken verliest.

Groep D

Kroatië (6 punten) is geplaatst en speelt tegen IJsland (1 punt, doelsaldo -2) zijn laatste wedstrijd. De IJslanders moeten sowieso winnen om nog een kansje te maken op de volgende ronde. Nigeria is bij een overwinning altijd geplaatst, bij een gelijkspel ook als IJsland niet wint met drie goals verschil.

Argentinië moet winnen van Nigeria én hopen dat IJsland niet minstens even goed doet qua doelsaldo dan hen. IJsland is eigenlijk gebaat bij een kleine overwinning van Argentinië, enkel dan is een kleine overwinning voor hen voldoende.

Groep E

Brazilië (4 punten, doelsaldo +2) en Servië (3 punten, doelsaldo 0) spelen in een rechtstreeks duel om plaatsing. Wie wint, gaat door. Bij een gelijkspel is er nog een kleine kans voor Servië als Zwitserland (4 punten, doelsaldo +1) verliest van het uitgeschakelde Costa Rica. Als Brazilië verliest, geldt datzelfde verhaal.

Groep F

Alles kan nog. Mexico (6 punten, doelsaldo +2) heeft aan een punt tegen Zweden (3 punten, doelsaldo 0) voldoende voor de 1/8e finales. Zuid-Korea (0 punten, doelsaldo -2) kan mits een zege tegen Duitsland (3 punten, doelsaldo 0) zelfs ook nog naar de volgende ronde. Als Duitsland en Zweden winnen, wordt het tellen met Mexico. Als ze verliezen, tellen met Zuid-Korea. Bij een gelijkspel met evenveel goals, wint Duitsland uiteindelijk door het onderlinge duel. Veel is mogelijk.

Groep G

Engeland en België zijn geplaatst en spelen om de groepswinst. Bij een gelijkspel gaan gele kaarten en/of lottrekking het verschil maken zoals bekend.

Groep H

Japan (4 punten, doelsaldo +1) heeft tegen het al uitgeschakelde Polen alles in eigen handen. Een puntendeling volstaat, bij een nederlaag kan het nog linke soep worden. Senegal (4 punten, doelsaldo +1) heeft een punt nodig tegen Colombia. De Colombianen moeten winnen, bij een gelijkspel hopen dat Japan zwaar verliest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties