Meunier-Neymar, hét Parijse duel om vrijdag naar uit te kijken: "Ik weet niet hoe ik hem in mijn eentje zou moeten afstoppen"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Meunier-Neymar, hét Parijse duel om vrijdag naar uit te kijken: "Ik weet niet hoe ik hem in mijn eentje zou moeten afstoppen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zal tijdens Brazilië-België wellicht één van de belangrijkste duels op het veld zijn: Neymar-Meunier. De ploegmaats van PSG kennen elkaar intussen door en door. Voor wie is dat nu het grootste voordeel?

Interessant weetje: Meunier stond al een keer eerder tegen Neymar. Dat was voor het eerst in begin 2017 toen PSG Barcelona in de vernieling speelde in de Champions League (4-0). Dit zei hij toen achteraf: "Wanneer hij versnelt, heb ik een brommer nodig om hem in te halen. Ik heb álles geprobeerd."

Intussen spelen de twee een jaartje samen in Parijs. "Natuurlijk weet ik wat hij kan - ik ken zijn kwaliteiten", zegt Meunier in Het Laatste Nieuws. "Maar Neymar is zó onvoorspelbaar... Hij verandert constant zijn spel. Het maakt dat we hem collectief zullen moeten afstoppen, want ik weet niet hoe ik het in mijn eentje zou moeten doen." Veel zal dus afhangen van het systeem van Martinez.

"En we mogen de anderen ook niet vergeten", waarschuwt Meunier nog. "Brazilië is niet alleen Neymar, hé. Ook al is hij een ongelooflijke voetballer en de beste in die één-tegen-éénsituaties, Brazilië heeft nog een pak gevaarlijke spelers lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties