Eén Rode Duivel schiet eruit als zondebok: "Een verloren zieltje in het team" en "Iedere kans die hij kreeg, heeft hij verkwanseld"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht

Mousa Dembélé was de mislukte verrassing van Martinez

Eén Rode Duivel schiet eruit als zondebok: "Een verloren zieltje in het team" en "Iedere kans die hij kreeg, heeft hij verkwanseld"

Na de meesterzet van Roberto Martinez tegen Brazilië hoopte het Belgische volk op iets gelijkaardigs tegen Frankrijk. Verrassen deed de bondscoach inderdaad opnieuw, zij het met véél minder succes. Neen, het was niet het avondje van Mousa Dembélé.

Vooral in de Waalse pers is Dembélé de zondebok. "Gisteravond slaagde Dembélé er op geen enkel moment in door de Franse linies te geraken, of maar één geslaagde actie op te zetten. Hij heeft integendeel de Belgische defensie bij herhaling in gevaar gebracht door veelvuldig balverlies", klinkt het in Le Soir

"Iedere keer dat Dembélé een kans kreeg in de nationale ploeg, heeft hij die kans verkwanseld", is de harde conclusie. "Met deze keuze heeft de magie van Martinez niet gewerkt. Fellaini en Chadli tegen Japan inbrengen was een gouden zet, Dembélé opstellen naast Witsel en Fellaini helemaal niet."

L'Avenir is al even teleurgesteld in Dembélé. "Hij was na de match tegen Engeland voor de tweede keer titularis op dit WK en was echt wel een verloren zieltje in het team. Balverlies, belachelijke fouten, slechte dribbels. Kortom, een enorme ontgoocheling."

Stort €50 en speel met €150