KM Torhout
Willebroek-Meerhof
0-2
1-3
1-4
2-4
Datum: 24/09/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Velodroom
Speeldag 4: Herkansing voor velen
Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Speeldag 4: Herkansing voor velen
Foto: © SC

Door het WK wielrennen dat gereden wordt op zondagmiddag, werden heel wat partijen verschoven naar zaterdagavond. 
Voor vele ploegen is het de kans om zich te herpakken na een zwakkere start. Voor Cappellen en Racing Waregem wordt het vooral zaak om te bevestigen, hoewel dit tegen respectievelijk SW Harelbeke en  WS Woluwe allesbehalve een makkelijke opdracht lijkt.

ZATERDAGWEDSTRIJDEN
1) KSK Maldegem - FCV Dender EH  (aftrap om 19.30)
KSK Maldegem bleef met een 2 op 9 voorlopig nog een beetje op de honger zitten. Het speelde 3 degelijke wedstrijden maar kreeg door de zware kalender ook steeds een (iets) sterke(re) ploeg tegenover zich. Sam De Meester en Dona N'Kunku blijven onbeschikbaar. Wim Roels maakt wel zijn rentree. Pascal Smessaert en Jurgen Defever hervatten bij de beloftenwedstrijd op vrijdag.
FCV Dender EH leed vorig weekend voor het eerst puntenverlies. Het raakte op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Torhout. Toch mag er niet geklaagd worden bij de topfavoriet. Dender kreeg in de competitie nog geen enkel tegendoelpunt te slikken en maakte er zelf 6. Als je de officiële wedstrijden bundelt kom je aan 1 tegendoelpunt (1-3 op Turnhout voor de Beker van België) en 17 gescoorde doelpunten.
De bezoekers startten als favoriet aan de wedstrijd, maar mogen een sterk georganiseerde thuisploeg verwachten.

2) Torhout 1992 KM - KVC Willebroek-Meerhof  (aftrap om 19.30)
Torhout heeft geen gekwetsten, noch geschorsten. Daardoor is de weelde groot bij de West-Vlamingen. Afgelopen weekend speelden ze taktisch sterk en hielden ze zo FCV Dender op een gelijkspel. Nico Vanderdonck miste zelfs nog een penalty.
Willebroek-Meerhof gaf, na het 2-4 verlies tegen Woluwe, hun hoofdtrainer de bons. Een vervanger werd nog niet aangesteld. Later deze week werd ook de keepertrainer bedankt voor bewezen diensten. Het was dus een tubulente week voor de nieuwkomer in Derde Klasse A. Afwachten wat de reactie wordt op het veld van Torhout.

3) WS Woluwe - Racing Waregem  (aftrap om 20.00)
White Star Woluwe was vorige week duidelijk niet aangeslagen door de extra-sportieve perikelen rond speler Galeri. Ze wonnen vlot op het veld van Willebroek en staan mee in de subtop van het klassement. Woluwe hoopt alvast op een tweede thuisoverwinning.
Racing Waregem is de verrassing van dit seizoensbegin. Hierbij moet wel vermeld worden dat ze niet meteen de sterkste ploegen tegenover zich kregen. De verplaatsing naar Woluwe zal de eerste grote test worden voor de West-Vlamingen. Afwachten of ze ook tegen een op papier sterkere tegenstander kunnen verrassen in de positieve zin. Waregem kan alvast geen beroep doen op de geschorste Joris De Tollenaere.

4) Diegem Sport - Racing Mechelen  (aftrap om 20.00)
Diegem Sport begon eerder zwak aan de competitie. Uit 3 wedstrijden wisten ze nog maar 1 puntje te puren en dit op het veld van KSV Bornem. Het grote aantal gekwetsten kan echter wel ingeroepen worden als excuus. Ook voor zaterdag kan het niet rekenen op de diensten van Ahmihed, Credo, De Mayer en Jallal.
Racing Mechelen mag gezien de tot nu toe bekampte tegenstanders niet echt tevreden zijn met de behaalde 5 punten. Vooral op eigen veld speelde het voorlopig ondermaats. Een tweede uitoverwinning zou dan ook meer dan welgekomen zijn voor de ploeg van Asselman. Mechelen kan geen beroep doen op Vlasselaer en Elsen.

5) SW Harelbeke - RFC Cappellen  (aftrap om 20.00)
SW Harelbeke mag allerminst klagen over hun seizoensbegin. Het behaalde reeds overwinningen tegen Rupel Boom en Turnhout en ging met het kleinste verschil onderuit op het veld van FCV Dender. De 'last-minute'-versterkingen hebben bij de West-Vlamingen gezorgd voor een technisch sterk geheel. 
RFC Cappellen is 1 van de 2 ploegen die nog met het maximaal van de punten genoteerd staan. Het wordt echter afwachten hoe het verlies van Francis Severeyns zal opgelost worden. De Cisse is voor enkele weken naar de lappenmand verwezen. De kern bij RCFC moet echter breed genoeg zijn om ook dit verlies op te vangen.

ZONDAGWEDSTRIJDEN
1) K Rupel Boom - FCN Sint-Niklaas  (aftrap om 15.00)
K Rupel Boom kreeg de laatste 2 wedstrijden 10 goals te slikken. Vorige week kreeg het er nog 6 tegen de netten van Racing Waregem. Het wordt tijd dat er uit een ander vaatje wordt getapt bij de ploeg van Raoul Peeters. Nu de ruime gekwetstenboeg langzaam aan begint leeg te lopen mag er wel wat meer verwacht worden van deze nieuwkomer. 
FCN Sint-Niklaas behaalde vorig weekend een eerste zege na een draak van een wedstrijd. Dat het daarvoor een penalty nodig had is meer dan een detail. Het loopt voorlopig nog vierkant. Na de sublieme voorbereiding zwalpt de ploeg van Peter Van Wambeke door het begin van het seizoen. Winst op Rupel Boom kan de turbo terug laten aanschieten, een verlies is uit den boze voor deze super-ambiteuze ploeg.

2) Standaard Wetteren - KV Turnhout  (aftrap om 15.00)
Standaard Wetteren maakte de barslechte start goed met een gelijkspel op het veld van RC Mechelen. Ze verdienden zelfs nog meer en dit zorgt terug voor vertrouwen bij de Oost-Vlamingen. Wim Vermeerschen is er niet bij, hij klaarde de klus om in 3 wedstrijden reeds 3 maal tegen een geel karton te lopen en is dus geschorst.
KV Turnhout moest vorige week het onderspit delven tegen SW Harelbeke. De 'Binken' startten fenomenaal met een 5-0 overwinning, maar zakten daarna gestaag terug tot de middenmoot. Een overwinning moet de Turnhoutenaars op hun beoogde plaats terugbrengen, namelijk de top-3.

3) VC Eendracht Aalst - KSV Bornem  (aftrap om 15.00)
VC Eendracht Aalst lijkt momenteel niet bij machte om zich te gaan mengen in de titeldebatten. Net als vele andere ploegen schreeuwt ook Aalst om een eerste overwinning van het nog prille seizoen. 
KSV Bornem was vorig seizoen de spektakelploeg in Derde Klasse A. Tot nu toe moeten de supporters het daar met heel wat minder doen. In 3 wedstrijden mochten ze daar nog maar 1 doelpunt vieren, ze lieten zelf echter ook maar 2 maal scoren. Daarmee zijn ze voorlopig de minst speltakelrijke ploeg. Bornem vertrekt dus vooral naar Aalst om de 0 op het scorebord te houden.

Meer nieuws