lomLommel SK
SK Deinze
1-0
2-0
Datum: 22/10/2005 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Nog drie kanshebbers op eerste periodetitel
Niels Hendriks
| 0 reacties
Nog drie kanshebbers op eerste periodetitel
Foto: © SC

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°9

De eerste periode loopt stilaan op zijn einde in tweede nationale. Met nog twee speeldagen te gaan zijn er nog drie serieuze kanshebbers. Leider Dessel heeft de moeilijkste opdracht van de drie. Bergen en vooral KVSK United krijgen op papier een makkelijkere wedstrijd voorgeschoteld.
 
De topper van de negende speeldag is de ontmoeting tussen KV Kortrijk en leider Dessel Sport in het Guldensporenstadion. Dessel is na acht wedstrijden de verrassende leider, vorige week versloeg het op eigen veld nog Antwerp met 2-1. Maar met wedstrijden tegen KVK en KV Mechelen heeft het wel het zwaarste programma van de drie kanshebbers op de eerste periodetitel. Kortrijk is immers langzaam opgeklommen naar een mooie gedeelde vierde plaats in het klassement. Het verloor twee weken geleden voor het eerst dit seizoen op eigen veld en zal dit zeker willen rechtzetten tegen Dessel. [uitgebreide voorschouwing]
 
Bergen, het nummer twee uit de stand, trekt zaterdag naar Virton. De Draken hebben één punt minder dan de leiders uit de Kempen. Ze zullen er zeker alles aan doen om een zes op zes te halen in de twee volgende wedstrijden. En zo bij puntenverlies van Dessel naar de eerste plaats te springen en de eerste periode binnen te rijven. Virton kon na een goede start al vier wedstrijden niet meer winnen en is afgezakt naar gedeelde tiende plaats.
 
KVSK United ontvangt op zaterdagavond SK Deinze. Ondanks de mindere wedstrijd van United vorige week in Oostende wordt algemeen verwacht dat de drie punten in Noord-Limburg zullen blijven. Deinze heeft immers 0 op 15 en vond in deze laatste vijf partijen amper één maal de netten. Daarbovenop beschikt het ook nog over de slechte verdediging. De ploeg van Peter Balette daarentegen is nog steeds ongeslagen (al 38 competitiewedstrijden op rij) en zal geen punten meer mogen laten liggen als het nog kans wil maken op de periodetitel.
 
RS Waasland is na een teleurstellende start aan een mooie reeks bezig. Het won ondermeer van Bergen en Oostende en behaalde een negen op negen waardoor ze ondertussen al opgeklommen zijn naar een vierde plaats. Op deze speeldag ontvangt het SK Ronse. Dit Ronse is al vier wedstrijden op rij ongeslagen en vorige week versloeg het in eigen huis nog OHL met 2-1.
 
Achter de Kazerne treffen KV Mechelen en Tubize elkaar. Malinwa moet in deze vijfde thuiswedstrijd van het seizoen op zoek naar hun eerste zege op eigen veld. Vorige week versloeg het Hamme waardoor KVM toch nog in de middenmoot blijft plaats vatten. Tubize behaalde een 12 op 15 bij de start van de competitie maar het kon nu al drie wedstrijden niet meer winnen. Mits een nieuwe nederlaag kan de ploeg van Enzo Scifo wel eens een duik maken in het klassement.
 
In Vlaams-Brabant ontmoeten OH Leuven en VW Hamme elkaar. OHL verloor afgelopen weekend van Ronse, Hamme ging op eigen veld onderuit tegen KV Mechelen. Vooral de bezoekers kunnen de drie punten zeker gebruiken als ze niet in de gevarenzone willen belanden. OHL staat op een mooie zevende plaats en kan mits een overwinning misschien weer enkele plaatsen winnen.
 
In het Mijn-stadion in Beringen staat de partij tussen KBHZ en KV Oostende op het menu. KBHZ won vorige week hun eerste partij van het seizoen en zou wel eens vertrokken kunnen zijn. Oostende speelde 0-0 gelijk tegen KVSK United en kan de drie punten zeker gebruiken na hun 1 op 6. De ploeg van coach Fuat Capa kan mits een overwinning zelfs al op gelijke hoogte komen met de kustploeg.
 
Antwerp staat na acht speeldagen op een beschamende veertiende plaats en moet in Eupen op zoek naar hun eerste uitzege van het seizoen. Dit Eupen kon na een 2 op 12 vorig weekend nog eens winnen waardoor ze op een gedeelde zevende plaats belandden.
 
Een andere ploeg die met ambitie aan het seizoen begon maar waar het niet wil lukken is Verbroedering Geel. De Kempense club verloor vorige week van KBHZ waardoor ze nog steeds allerlaatste staan met amper vier punten. Op deze negende speeldag speelt het opnieuw tegen een club uit de onderste regionen. Het moet op bezoek bij het Brusselse Union SG dat voorlaatste staat.

Meer nieuws

2e klasse