Datum: 26/10/2019 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Dit weekend staat Lokeren-Beerschot op het programma: beide ploegen waren favoriet voor de titel, maar...
Nils Wens
| 32 reacties

Sporting Lokeren en Beerschot laten het voorlopig afweten in 1B

Dit weekend staat Lokeren-Beerschot op het programma: beide ploegen waren favoriet voor de titel, maar...

Dit weekend staat Lokeren-Beerschot op het programma in 1B. De twee ploegen waren voor dit seizoen favoriet voor de titel, maar ze laten heel wat steken vallen. Als ze nog mee willen doen voor promotie, zullen ze alles op de tweede periode moeten zetten.

Bij Sporting Lokeren draaide het de laatste weken beter, maar tegen Westerlo zagen we vorig weekend weer het Lokeren van in het begin van het seizoen. Ze spelen bij momenten traag voetbal, ze creëren weinig en vooral op fysiek vlak komen ze voorlopig tekort. 

Enkele weken geleden begon het dus beter te draaien. De nieuwkomers begonnen elkaar beter te vinden en Lokeren begon zelfs doelpunten te maken, dankzij onder andere een sterke Beridze (dit seizoen gehuurd van AA Gent). Ze waren vijf matchen ongeslagen en een overwinning op het veld van OHL was het hoogtepunt, maar tegen Westerlo werd vorig weekend met 2-0 verloren.

De supporters waren vooral gefrustreerd door de manier waarop werd verloren in Westerlo. De spitsen (Habibou, Hajric en Said) brengen zeer weinig en het stoort de supporters. Morgen een nieuwe kans voor deze spitsen tegen Beerschot.

Beerschot

Ook Beerschot werd gezien als één van de favorieten voor de titel, maar het lukt ook bij de club in Antwerpen voorlopig niet. Ze begonnen wel uitstekend aan het seizoen met een overwinning tegen... Lokeren, maar daarna begon het minder te draaien.

Ze hebben zelfs een trainerswissel moeten doorvoeren. Het spel was bij momenten wel goed, maar ze lieten defensief steken vallen en veel kansen weten ze niet te creëren. Stijn Vreven werd dus aan de deur gezet en met Losada werd een echt clubicoon gekozen als nieuwe trainer.

Hij begon niet goed, want ze verloren thuis met 1-2 van Westerlo, maar in zijn tweede match als hoofdtrainer lukte het wel. Ze wonnen met 2-1 van Virton en dus hopen ze in Antwerpen dat de trein vertrokken is. Pakken ze 6 op 6 door te winnen in Lokeren? We weten het morgen rond 18u45. 

Meer nieuws

2e klasse