chaCharleroi
lokSporting Lokeren
Datum: 21/05/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Voorbeschouwing JL: 34ste speeldag
Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 34ste speeldag
Foto: © SC

Enkel Standard en Genk strijden nog voor de knikkers

Zaterdagavond wordt de volledige 34ste speeldag afgewerkt, de laatste van het voetbalseizoen 2004-2005. De prijzen zijn bijna allemaal uitgereikt. Club Brugge pakte vorige zondagmiddag in een bloedstollende partij de titel tegen aartsrivaal Anderlecht, AEC Bergen en KV Oostende zijn definitief zeker dat ze volgend seizoen een trapje lager uitkomen en Germinal Beerschot bereidt zich al voor op de voorronde van de Uefabeker. Enkel Standard en Genk maken in lastige uitwedstrijden nog uit wie naar de Uefacup mag. Zelfs testwedstrijden behoren daar nog tot de mogelijkheid.

De Standard-supporters moeten het hele land doorreizen naar de kust om hun ploeg dat felbegeerde Uefacupticket te zien pakken. Thuisploeg KV Oostende is sinds vorige week zeker van de degradatie naar tweede klasse maar zal toch nog een allerlaatste keer willen schitteren. Standard pakte vorige week heel erg makkelijk subtopper Gent in en reist vol vertrouwen af naar het Albertpark. Standard doet er goed aan de tegenstand niet te onderschatten want dan delft het misschien zijn eigen graf en mag het aan de bak voor testmatchen als het gelijkspeelt en Genk wint.

RC Genk moet ook al naar West-Vlaanderen om Cercle Brugge partij te geven. Cercle vertoeft al een tijdje in het eindeseizoenssfeertje waarbij niets moet en alles mag. Genk zal hoedanook nog eens alles uit de kast moeten halen om toch nog enigszins kans te maken op dat Europees ticket. Neit vergeten dat Genk vorig seizoen op Cercle zowat zijn slechtste partij afwerkte sinds het in de Jupiler League speelt. Er waren toen welgeteld nul kansen voor de Limburgers te noteren. Genk moet winnen, anders is het over en uit.

Landskampioen Club Brugge zal blij zijn dat het niet meer het volle pond moet geven op Staaien. Het zou niet de eerste keer zijn dat Club daar punten laat liggen die later cruciaal bleken te zijn in het verdere verloop van het kampioenschap. De fiere kampioen kan dus nog één keer laten zien wat het in zijn mars heeft. Wie weet laat Trond Sollied wat jongeren opdraven om zijn manschappen te sparen om volgende week de beker naar Brugge te halen. STVV is al enkele weken gered en dat heeft wat gevolgen bij de motivatie van sommige jongens. Maar wie weet maakt VK-medewerker Rutten opnieuw een goaltje. Het zou een mooi slot van de competitie zijn.

Bij Anderlecht lag de gemiste kans om te winnen in Brugge zwaar op de maag. De morele winnaars? Niets daarvan volgens Olivier Deschacht: "Als je dat feestje hier bekijkt..." was de ietwat jaloers klinkende reactie. Paarswit kon inderdaad winnen in Brugge maar dan moeten de kansen afgewerkt worden. Misschien kan Anderlecht tegen het al veroordeelde Bergen zorgen voor een doelpuntenfestival. Het kan het lijden enigszins verzachten.

FC Brussels redde zich vorige week al sportief en gisteren ook extra-sportief. We spelen volgend jaar dus weer met achttien clubs in de Jupiler League. Gelukkig maar dat de tweede club uit de hoofdstad gered is, of ze mochten nog eens serieus vechten tegen een andere voormalige degradatiekandidaat Moeskroen. De 'Hurlus' beginnen zich al voor te bereiden op het post-De Tremmerie-tijdperk. Was het dit jaar uitstel van executie voor de Henegouwers?

Resten nog:

SC Charleroi - SC Lokeren
De Karolo's kunnen mokken over het missen van Europees voetbal maar proberen het dan maar in de Intertoto. Bij Lokeren is er tegenwoordig meer aandacht voor de naam van de nieuwe trainer (Hugo Broos?) dan voor de match van zaterdag.

Lierse SK - AA La Louvière
Lierse strompelt naar het einde van een voor de Pallieters erg turbulent seizoen. Andere tijden breken aan. La Louvière werkte een al even turbulente competitie af en halen allicht hun neus op voor de laatste competitieopdracht.

AA Gent - VC Westerlo
Nog twee ploegen die zaterdag om de baard van de keizer strijden. Nothing to win, nothing to lose. Misschien eens supporters verwennen dan, zodat er toch nog iemand wint.

Germinal Beerschot - SK Beveren
Of de Beverse buren nu winnen of niet, they couldn't care less in Antwerpen. Als ze maar met de beker mogen zwaaien in het Koning Boudewijnstadion.

Meer nieuws