Datum: 18/12/2005 13:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Regenboogstadion
Laatste speeldag voor de winterstop
Kristof Blomme
| 0 reacties
Laatste speeldag  voor de winterstop
Foto: © SC

Nadat woensdag een aantal inhaalwedstrijden werden gespeeld zijn we nu toe aan de eerste speeldag van de terugronde en tevens de laatste voor de winterpauze. Club Brugge neemt het zaterdag om 18 uur al op tegen Moeskroen. Verder nog op zaterdag geeft Genk Lokeren partij. Germinal Beerschot probeert de opmars verder te zetten tegen Charleroi. Westerlo gaat op bezoek bij Cercle. Zondag om 13 uur speelt revelatie Zulte-Waregem tegen AA Gent. De twee leiders spelen pas op zondagavond. Om 18 uur brengt Anderlecht een bezoekje aan Tivoli. Standard sluit om 20.30 uur de speeldag af bij rode lantaarn Lierse.
 
Moeskroen ontvangt landskampioen Club Brugge. De Henegouwers kenden geen goeie heenronde, maar ze versloegen woensdag Lierse wel met forfaitcijfers. Ze kijken dus met vertrouwen uit naar de komst van blauw-zwart. Mits winst tellen de Bruggelingen aan de winterstop maximum drie punten achterstand op de leider. Dit kan verwonderlijk genoemd worden na de slechte heenronde. Bij de thuisploeg zijn Siljak, Fellahi en Grimaldi nog altijd onbeschikbaar. Filekovic kijkt geschorst toe. Doelman Luzi behoort weer tot de kern, maar begint op de bank. Bij Club zijn Stijnen, De Cock, Englebert, Valgaeren, Klukowski, Blondel, Leko en Lange niet fit. Yulu en Roelandts beginnen in de basis, waardoor Portillo naar de bank verhuist.
 
Racing Genk speelt in het Fenixstadion tegen Lokeren. Nadat de Limburgers vorig weekend in extremis de drie punten lieten liggen tegen Club Brugge is het tijd voor revanche. Bij Lokeren is het de laatste match van trainer Muslin, die naar Rusland verhuist. Claessens, Cornelis en Daerden kijken bij de thuisploeg toe vanuit de tribune. Wamfor is geschorst, waardoor Van Goethem in de ploeg komt. Vandenbergh begint opnieuw op de bank. Lokeren moet een gans elftal missen. Milojevic, Joao Carlos, Vidarsson, Van Handenhoven, Vukomanovic, Gretarsson en Doba zijn geblesseerd. Daarnaast is ook Diallo nog twijfelachtig. Jukic, Doll en Madi zitten dan weer op de strafbank. El Mouataz en Bouab, twee Marokkanen, maken hun debuut.
 
Cercle moet de wei in tegen Westerlo. Vorige week won groen-zwart van Charleroi. Ze staan op de elfde plaats. Met een overwinning kunnen ze met een gerust hart de winterstop in. Westerlo zit in het eerste peloton. Ze volgen op slechts vier punten van de leiders. De laatste twee verplaatsingen werden winnend afgesloten. Bij de thuisploeg zijn Milosevic en kapitein Viane uitgeschakeld. Die laatste zal dit seizoen zelfs niet meer in actie komen. Van Mol is nog twijfelachtig. Bij Westerlo zijn Delen, Elejiko en Evens er nog niet bij. Supersub Bjorn De Wilde zal weer vrede moeten nemen met een plaatsje op de bank.
 
Germinal Beerschot kan zich tegen Charleroi nog voor de winterstop helemaal uit de problemen werken. De fusieploeg kende een desastreuze seizoensstart, maar ondertussen gaat het beter met een veertiende plaats. Charleroi telt evenveel punten als de Antwerpenaren. Het kent een matig seizoen in vergelijking met vorig jaar. GB speelt zonder Cavens, N’Diéfi en Josemar. Snoeckx zit z’n laatste van vier schorsingsdagen uit. Bij de Walen zijn Chabaud, Akgül en Ribault er niet bij. Camus is geschorst.
 
Brussels geeft de Ivorianen van Beveren partij. De thuisploeg doet het vrij goed dit seizoen met een achtste plaats, al hoopt voorzitter Vermeersch op nog wat meer. Beveren staat op de relatief veilige twaalfde plaats. Naast de langdurig geblesseerden Theunis en Clement is ook Kargbo onbeschikbaar. Haydock neemt hierdoor weer plaats centraal achterin. De Camargo en Niçoise beginnen, in tegenstelling tot woensdag, weer gewoon in de basis. Beveren moet enkel Marco Né missen. Lardenoit keert terug na een rugblessure.
 
Nieuwkomer Roeselare ontmoet Sint Truiden. De nieuwkomer doet het verrassend goed dit seizoen met een negende plaats. Een overwinning zou een prachtige afsluiter zijn voor de West-Vlamingen. Sint Truiden kende een slechte heenronde. De Limburgers staan voorlaatste met amper veertien punten. Bij de thuisploeg zijn Barbé, De Vleeschauwer, De Coninck en Peeters out. Monteyne en Vanderbiest zijn dan weer geelgeschorst. Bij de Kanaries zijn Nys, Belic, Kalisa en Buvens er niet bij. De Condé en Debroux komen wel terug.
 
Zondag spelen Zulte-Waregem en AA Gent al om 13 uur tegen elkaar. De thuisploeg is de absolute revelatie van de heenronde met een knappe zesde plaats op slechts vijf punten van de eersten. Gent startte goed aan het seizoen, maar de laatste weken zakten ze weg naar de tiende plaats, ondanks een overwinning tegen Standard vorige week. Zulte-Waregem moet Sergeant missen, die geschorst is. Merlier, Breleur en Vandendriessche zijn er ook niet bij. Gent kan niet rekenen op Trajcev en Mirvic. Laybutt, die onder vuur ligt na z’n misser vorige week, start gewoon weer in de basis.
 
Om 18 uur wordt de match tussen La Louvière en Anderlecht gespeeld. La Louvière staat zestiende. Onder Bodart raakten de Walen weg van de laatste twee plaatsen. Anderlecht verloor woensdag kansloos bij Standard. Hierdoor moeten ze de leiding delen met de Rouches. Bij de thuisploeg is Brahami geschorst. Bosak en Blay zijn niet fit. Bij de bezoekers zijn Wilhelmsson, Serhat en Jestrovic uitgeschakeld. Bovendien zijn Pujol, Mpenza, Zitka, Tioté en Kompany twijfelachtig. Vooral voorin wordt het weer puzzelen voor Vercauteren.
 
Tenslotte speelt het nummer laatst in het klassement, Lierse, nog tegen het nummer één Standard. Na de beschamende nederlaag tegen Moeskroen zullen er waarschijnlijk serieuze veranderingen plaatsvinden bij Lierse. Het staat ondertussen al vijf punten achter op Sint-Truiden en acht op La Louvière. Standard heeft, na de overwinning tegen paars-wit, weer vertrouwen na de mindere prestaties de laatste weken. Bij Lierse zijn Mardulier en Timmermans out. Kacic moet geschorst toekijken en Fassotte is ziek. Milenkovic komt terug. Standard kan op iedereen rekenen, enkel Rapaic is twijfelachtig.

Meer nieuws