Datum: 24/11/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Standard moet zich herpakken
Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard moet zich herpakken
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Standard trappen op vrijdagavond de veertiende speeldag af. Standard heeft iets recht te zetten na de thuisnederlaag tegen Sint-Truiden.

Standard liet vorig weekend een uitgelezen kans liggen om bovenin weer helemaal mee te draaien. De Rouches konden niet profiteren van puntenverlies van zowel Genk, Anderlecht als Club Brugge. Standard ging integendeel zelf onderuit. Sint-Truiden bleek met 1-2 te sterk. Germinal Beerschot ging dan weer op het laatste nippertje met de drie punten lopen. Bij hekkensluiter Lierse werd een 2-0 achterstand omgezet in een 2-3 overwinning. De kloof tussen beide ploegen bedraagt amper twee punten. 

Germinal Beerschot moet heel wat spelers missen. Zo kan het geen beroep doen op De Wree, De Roeck, Quinteros, Colman, Vermeerbergen, Wamfor en Dheedene. Tot overmaat van ramp zijn er drie andere spelers geschorst: Cruz, Steppe en Milenkovic. Lolo komt centraal in de defensie, waardoor Dickson rechtsachter wordt. Gonzalez en De Wilde komen voor het eerst dit seizoen in de basis. Standard kan dan weer geen beroep doen op kapitein Conceiçao. Hij heeft nog teveel last van de lies. Ook Rapaic en Oussalah zijn niet fit. Bovendien is linksachter Areias geschorst. Hij wordt vervangen door Dupré of Matias.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent