Datum: 25/11/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stayen
Bouwt Genk voorsprong nog wat uit?
Kristof Blomme
| 0 reacties
Bouwt Genk voorsprong nog wat uit?
Foto: © SC

Vrijdagavond won Standard al op het Kiel van Germinal Beerschot met 1-3. De Rouches zijn nu gedeeld derde met Club Brugge, op negen punten van leider Genk. De Limburgers proberen vanavond bij Moeskroen hun voorsprong op de eerste achtervolgers nog wat uit te breiden. Charleroi, Westerlo en Gent moeten zich proberen bovenin te handhaven. Charleroi staat voor een moeilijke opdracht bij Lokeren. Westerlo zou op eigen veld geen problemen mogen kennen met hekkensluiter Lierse. Gent trekt dan weer naar Bergen, dat de punten hard nodig heeft. Onderin staat er weer een onvervalste degradatietopper op het programma. Sint-Truiden ontvangt Cercle Brugge, de thuisploeg telt voorlopig één punt minder dan groen-zwart. Beveren tenslotte neemt het op tegen Brussels. 

Op Le Canonnier staan Moeskroen en Racing Genk tegenover elkaar. De Henegouwers verloren op eigen veld nog geen enkele partij. Racing Genk verloor dit seizoen nog niet. Het won tien keer en speelde drie keer gelijk. Mits winst wordt de kloof met Anderlecht voorlopig opnieuw groter. Bij de thuisploeg zijn Ba, Chantry, Martin, Hochepied en Descamps niet fit. Grondin moet geschorst toekijken. Hatchi keert wel terug in de ploeg. Bij Genk is enkel Ogunjimi out. Bolat en Vossen zijn geschorst, terwijl acht spelers op één kaart van schorsing staan. Vandenbergh en Chatelle nemen hun plaats in de basis weer in. De Bleeckere moet de match in goede banen leiden. 

Charleroi gaat op bezoek bij Lokeren, de twaalfde in de stand. Lokeren verloor de laatste drie wedstrijden niet onder Rudy Cossey. Indien Charleroi wint klimt het in de stand over Club en Standard. Bij Lokeren zijn Bouabé en Milojevic out. Madi moet geschorst toekijken. Van Hoey komt hierdoor op de rechtsachter. Matthysen kan geen beroep doen op Akpala en Akgül. Kéré is nog steeds geschorst. 

Westerlo neemt het thuis op tegen rode lantaarn Lierse. Winst betekent dat Westerlo blijft meedoen bovenin het klassement. Lierse zit elke week meer in de problemen. Helleputte kan voor deze match niet rekenen op Neve, Wagemakers, Sarki, Ntuka, Vanarwegen, Beloufa en Convalle. Van den Eede zit op de strafbank. Mennes en Van Imschoot keren wel terug op het middenveld. Ogunsoto is de topschutter met twaalf doelpunten. Rekdal kan in zijn eerste match bij Lierse geen beroep doen op Ingrao, Jatta, Verheyen, Peeters en Van der Jeugt. Tailson is nog steeds niet speelgerechtigd. Snelders en Ernandes moeten voorin voor gevaar zorgen. 

AA Gent telt in de stand evenveel punten als Westerlo. Vorige week werd een knappe overwinning behaald tegen Anderlecht. Leekens en zijn mannen trekken deze week naar Bergen, dat wegzakte naar de voorlaatste plaats. Bij Bergen blijft centrale verdediger Nibombe out. Zoko en Rabesandratana zijn geschorst. Wamberto komt allicht bij de basiself. Bij Gent is enkel Martens geblesseerd. De Beule en Thompson zitten geschorst in de tribune. Azofeifa en Stoica blijven in de ploeg. Pavlovic komt terug uit schorsing. 

Onderin kruisen Sint-Truiden en Cercle Brugge de degens. STVV telt evenveel punten als Bergen, de voorlaatste in de stand. Cercle telt amper één puntje meer. Beide ploegen hebben de punten dus hard nodig. Bij de Limburgers blijven Mbonabucya en Wisniowski out. Hendrickx is geschorst. Debroux vervangt hem als rechtsachter. Bij Cercle zijn Artz, De Sutter en De Smet uitgeschakeld tot na de winterstop. Dezelfde elf die vorige week Bergen klopten beginnen aan de match. 

Beveren staat tenslotte tegenover Brussels. De kloof tussen beide ploegen is één punt in het voordeel van Brussels. Bij Beveren is Bozic nog steeds niet fit. Joseph-Augustin en Gervinho zitten geschorst aan de kant. Zito en Arunina nemen hun plaats in. Brussels moet het nog eens zes maanden doen zonder kapitein Haydock. Ook Bruno, Colpaert, Pinelli en De Troetsel zijn er nog niet bij. Durieux en Kargbo zijn geschorst.

Meer nieuws