lokSporting Lokeren
zwaZulte Waregem
Datum: 09/12/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Belangrijke matchen onderin
Kristof Blomme
| 0 reacties
Belangrijke matchen onderin
Foto: © SC

Zaterdag staan er zes partijen op het programma in de Jupiler League. Anderlecht en Club Brugge komen pas zondag aan de bak. Zaterdag staat vooral in het teken van de strijd onderin het klassement. Rode lantaarn Lierse trekt naar Moeskroen. De Pallieters winnen voor de winterstop best nog een partij. Sint-Truiden ontvangt Roeselare. Hoewel beide ploegen veilig in de middenmoot lijken te staan is de kloof met het nummer zeventien niet groot. Bergen, de voorlaatste in de stand, neemt het thuis op tegen Beveren. De Walen moeten absoluut de punten thuis houden. Cercle staat voor een moeilijke verplaatsing bij Westerlo, terwijl ook Zulte Waregem bij Lokeren voor een moeilijke opgave staat. AA Gent moet bij Germinal Beerschot de goeie prestaties van de voorbije weken bevestigen. 

AA Gent gaat op bezoek bij Germinal Beerschot. Gent telt vijf punten meer dan de tegenstander uit Antwerpen. Indien de Buffalo's winnen tellen ze evenveel punten als Club Brugge, de derde in de stand. Germinal Beerschot kan, mits winst, aansluiting krijgen bij de subtop. Bij de thuisploeg zijn De Wree, Wamfor, Okoro en De Roeck geblesseerd. Dickson vervangt Gonzalez in de basis. Lolo, die vorige week ongestraft een vuistslag mocht uitdelen, begint eveneens in de basis. Bij de bezoekers zijn Laybutt en Martens out. Lombaerts is twijfelachtig wegens griep. Foley - Olufade is het gevaarlijke spitsenduo. 

Westerlo ontvangt het geplaagde Cercle Brugge in het Kuipje. Westerlo kent een goed seizoen. De Kempenaars halen Standard bij de op de vijfde plaats, indien de drie punten gepakt worden. Cercle staat op de zestiende plaats. Groen-zwart heeft de punten dus broodnodig. Helleputte kan geen beroep doen op Mennes, Wagemakers, Neve, Ntuka, Vervoort, Vanarwegen, Convalle en Van den Eede. Bovendien is linksachter Evens geschorst. Voorin wordt opnieuw gerekend op Ogunsoto. Cercle moet het stellen zonder Artz, De Sutter, De Smet en Pivaljevic. Dekelver liep tegen zijn derde gele kaart aan en is geschorst. Boi is twijfelachtig door een hamstringblessure. Cercle heeft voorin enkel nog de 18-jarige Wittesaele.

Sint-Truiden kruist de degens met Roeselare. De Limburgers staan op een elfde plaats en tellen precies drie punten minder dan Roeselare, het nummer negen. Sint-Truiden lijkt veilig, hoewel het amper drie punten meer telt dan Bergen, de voorlaatste in de stand. STVV speelt zonder Mbonabucya, Hayen en Wisniowski. Hendrikx is bovendien geschorst. In doel krijgt de 20-jarige Boeckx de voorkeur op Deelkens. Delorge keert terug uit schorsing. Bij de West-Vlamingen zijn Annys, Dufoor en Eloi niet fit. Voorin krijgt Kpaka opnieuw een kans naast Malki. Roeselare haalde dit seizoen op verplaatsing amper één punt. 

Moeskroen speelt op Le Canonnier tegen rode lantaarn Lierse. De Henegouwers staan tiende. Een overwinning betekent dat de ze sowieso met een gerust gemoed de winterstop kunnen ingaan. Lierse daarentegen telt amper twee punten. Wil het na de winterstop nog kans maken op de redding, dan pakt het in de laatste twee partijen best nog een aantal punten. Bij de thuisploeg blijven Ba, Martin, Descamps en Kebe out. Grimaldi moet geschorst toekijken. Lierse kan niet rekenen op Verheyen, Ingrao, Peeters en Jatta. Mamouni is geschorst. Tailson is nog steeds niet speelgerechtigd. Jarju is weer enige spits. 

Bergen, voorlaatste in de stand, moet tegen Beveren de drie punten thuis houden. Mits winst halen de Henegouwers Beveren, dat twaalfde staat, bij in het klassement. Bij Bergen zijn Brahami en Nibombe niet fit. Zoko moet geschorst toekijken. Wansi staat opnieuw in de spits. Bij Beveren ligt Bozic in de lappenmand. Snoeckx moet geschorst toekijken. Hij wordt vervangen door Arunina

Lokeren tenslotte ontvangt Zulte Waregem. Beide ploegen staan respectievelijk veertiende en vijftiende. Lokeren telt één punt meer dan de tegenstander. Bij de thuisploeg zit Muslin voor het eerst op de bank. Hij doet het zonder Milojevic, Joao Carlos, El Mouataz en Overmeire. Van Handenhoven staat voor het eerst in meer dan een jaar in de basis. Bij Zulte Waregem zijn De Vlieger, De Brul en Sergeant geblesseerd. Reina moet geschorst toekijken. Buysse komt voor het eerst aan de aftrap. Matthys vervangt Sergeant.  

    

Meer nieuws