Datum: 28/01/2007 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot wil stunt tegen kampioen
Thomas Dubois
| 0 reacties
Germinal Beerschot wil stunt tegen kampioen
Foto: © SC

Zondag staat er nog één wedstrijd op het programma in de Jupiler League. Geen oninteressant duel, want het duel tussen Germinal Beerschot en landskampioen Anderlecht staat altijd bol van de controverses en discussie. Zo werd de heenwedstrijd in het Astridpark getekend door Laurent Colemonts die toen een duidelijke penalty voor Germinal Beerschot niet floot, maar aan de overkant wel een strafschop gaf aan Anderlecht voor een fopduik van Gouden Schoen Mbark Boussoufa net buiten het strafschopgebied. Dat zorgde achteraf voor heel wat heisa van Germinal Beerschot-kant.
 
De KBVB hoopt dit deze keer te vermijden. Daarom heeft het met Frank De Bleeckere de op papier beste scheidsrechter van België aangesteld voor deze wedstrijd. Germinal Beerschot zal het moeten doen zonder de geschorste Cavens, die kreeg vorige week een lichte rode kaart. Ook Verhoeven is geschorst. Aan de andere kant recupereert trainer Marc Brys Van Dooren en De Wilde die vorige week geschorst waren. Sterchele speelt wellicht als enige speler in de spits. Roelandts komt voor de tweede week op rij aan de aftrap.
 
Anderlecht staat zo goed als op z’n sterkst. Van Damme verliest wellicht z’n basisstek aan nieuwkomer Wasilewski. Tchité en Frutos moeten voor de doelpunten zorgen. Centraal in de verdediging krijgen Pareja en De Man de voorkeur op Juhasz. Vorig seizoen won Germinal Beerschot met 2-0 van Anderlecht.

Meer nieuws