stvSTVV
cluClub Brugge
Datum: 17/09/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
Brandt Hel van Staaien opnieuw?
Thomas Dubois
| 0 reacties
Brandt Hel van Staaien opnieuw?
Foto: © SC

Het hoogtepunt van de zesde speeldag staat op zondag geprogrammeerd. Om 18 uur neemt Standard het thuis op tegen Brussels. Een duel tussen een verrassend sterk gestart Brussels en een kwakkelend Standard dat donderdag Europees nog ten onder ging tegen Celta de Vigo. De Rouches moeten dringend eens gaan winnen wil het de vurige supporters in toom houden. Dat wordt geen sinecure tegen Brussels, vorig seizoen won Standard wel maar het seizoen ervoor ging het roemloos ten onder. Brussels heeft momenteel overigens buitenshuis het maximum van de punten.
 
Fellaini is geschorst bij Standard, Defour kan wellicht rekenen op een basisplaats. Conceiçao moet op het middenveld het spel verdelen en de Rouches naar een hoger niveau tillen. Bouchouari komt naar alle waarschijnlijkheid in de ploeg. Stojanovic vormt de eenmansvoorhoede voor Brussels. Brussels speelt met een versterkt vijfmansmiddenveld geleid door Culek.
 
Vanavond staan er om 20u 30 nog drie wedstrijden op het programma. Zulte Waregem moet op bezoek bij AA Gent. Beide ploegen kenden een valse start en staan met vier punten in de onderste regionen van het klassement. Het is dringend tijd om punten te pakken en hoe vlugger, hoe beter. Bij Zulte Waregem voert trainer Francky Dury alvast één grote wissel door in vergelijking met de Europese wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou. Geert De Vlieger krijgt wellicht opnieuw de voorkeur op Merlier die donderdagavond geen al te beste indruk gaf. Stoica begint bij Gent wellicht in de basis. Vandermarliere behoudt het vertrouwen van trainer Dury na z’n goede prestaties in Rusland.
 
Het kan zondagavond opnieuw heet worden voor Club Brugge in het verre Limburg. De hel van Staaien is voor Club Brugge een opdracht die de laatste jaren meer dan eens faliekant afliep. Het is al vijf jaar dat Club er niet in slaagt te winnen in Sint-Truiden. Club, dat het met een 0 op 6 sowieso al moeilijk heeft buitenshuis, wint best wil het in het zog blijven van Anderlecht en Racing Genk. Bij Club komen wellicht dezelfde elf aan de aftrap die in de week Ruzomberok versloegen met 0-1, dus met Balaban. STVV gokt met Munyaneza als enige spits op de tegenaanval.
 
Leider Racing Genk krijgt ook een moeilijke opdracht voor de kiezen. Het trekt naar Roeselare waar geen enkele ploeg het gemakkelijk heeft. Het is thuis nog ongeslagen en won onder andere tegen Club Brugge met meesterlijk voetbal. Genk is nog steeds ongeslagen en heeft tot nu toe het maximum buitenshuis. Genk voetbalde tot nu toe beter dan verwacht maar had vaak al bijval met het resultaat. Vorig jaar stond Genk lange tijd 1-0 achter, maar in de toegevoegde tijd kon Genk nog twee keer scoren en toch nog winnen. Eloi komt wellicht in de kern bij Roeselare maar begint op de bank. Bij Genk beginnen dezelfde elf die vorige week Gent thuis verslagen hebben.

Meer nieuws