Datum: 16/10/2011 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Live Koster houdt Refaelov op de bank
Nico Wieme
| 0 reacties
Koster houdt Refaelov op de bank
Foto: © SC

Club Brugge en AA Gent willen afstand doen van elkaar. Beide Vlaamse ploegen delen de tweede plaats, al heeft Gent een wedstrijd meer gewonnen dan de Bruggelingen. Club bouwde dit seizoen een aardige thuisreputatie bijeen, maar dat zal Trond Sollied een zorg wezen.

Een wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent is altijd een geladen duel. Club speelt al enkele decennia mee aan de top van het klassement en veroverde in de jaren '90 heel wat harten van Buffalosupporters. Iets wat ze in het trotse Gent nog niet vergeten zijn. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie delen af en toe wel eens een speldenprik uit richting West-Vlaanderen. De soap rond het ontslag van Francky Dury wakkerde het vuur weer aan.

Adrie Koster kan voor deze topper niet rekenen op Victor Vazquez. De Spanjaard ondervindt nog te veel last aan de ribben en geeft verstek. Björn Vleminckx voelt zich dan weer wel fit voor de strijd. De 'witte van Puurs' werd tegen Beerschot AC nog gewisseld en keeperde zijn schoenen over de dug-out, maar hij verkondigde de afgelopen dagen dat de beste Vleminckx er zit aan te komen. De Clubcoach houdt de niet volledig fitte Lior Refaelov op de bank. Thomas Meunier neemt zijn plaats in.

Bij de Gentenaars moet Trond Sollied het stellen zonder Yaya Soumahoro, Ilombé Mboyo, Fernando Wallace en Christophe Lepoint. Yassine El Ghanassy had last aan de knie, maar geraakt speelklaar. Mario Baric, Ibrahima Conté en Bernd Thijs zijn ook blessurevrij. Bij Gent geen verrassingen in de basiself.

De opstellingen:

Club: Coosemans - Högli - Almebäck - Hoefkens - Zimling - Vleminckx - Dirar - Blondel - Donk - Meunier - Odjidja

Gent: Jorgacevic - Alvarado - Smolders - Thijs - Jörgensen - El Ghanassy - Baric - Arzo - Rafinha - Brüls - Ljubijankic

U kunt de wedstrijd LIVE volgen op uw vertrouwde voetbalsite!

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

Club is favoriet. Een gokje op AA Gent daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Club Brugge de armen in de lucht, dan krijgt u bij 
Bwin 277,50 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van AA Gent wint u 615,00 euro.

Meer nieuws