Datum: 18/03/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Live Blondel meteen in de basis, Cornelis haakt af
Tomas Taecke
| 0 reacties
Blondel meteen in de basis, Cornelis haakt af
Foto: © SC

Christoph Daum brengt de wederoptredende Blondel meteen aan de aftrap ten koste van Van Acker. Bij Cercle ontbreekt de geblesseerde Cornelis en starten Reis en Iachtchouk in de basiself.

"De derby is ondergeschikt aan de kwalificatie voor PO1". Met deze woorden maakte Bob Peeters in de aanloop van de wedstrijd duidelijk dat Cercle weinig bezig is met het derby-gebeuren, maar zo snel mogelijk zekerheid wil verwerven over de deelname aan de meest interessante nacompetitie.

Maar hoe je het draait of keert, een Brugse derby laat de harten in het Venetië van het Noorden doorgaans wat sneller slaan. Ongeveer 20.000 fans zullen het spektakel deze middag in het Jan Breydelstadion bijwonen.

Bob Peeters recupereert Nuno Reis en Oleg Iachtchouk voor deze levensbelangrijke wedstrijd. Beiden starten in de basiself. Hans Cornelis blesseerde zich op de training voorafgaand aan de wedstrijd aan de adamsappel en is er niet bij. De rechtsachter incasseerde een trap tegen de keel en is niet in staat om te communiceren. Voor Verbist en Mertens komt deze derby te vroeg.

In het andere Brugse kamp komt Jonathan Blondel bij zijn rentree meteen in aan de aftrap. De middenvelder, die namens blauw-zwart het meest aantal derby's heeft gespeeld, viert zijn wederoptreden na lange afwezigheid. D'Hoest, Stenman, Odjidja, Lestienne, Van Gijseghem en Deschilder zijn nog steeds onbeschikbaar.

Meer nieuws