Datum: 13/08/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jules Ottenstadion
Live Standard aan de leiding of eerste drie punten voor AA Gent?
Melissa Maes
| 0 reacties
Standard aan de leiding of eerste drie punten voor AA Gent?
Foto: © SC

Speeldag 3 start zaterdag om 18 uur met de topper tussen AA Gent en Standard. Zonder twijfel wordt het opnieuw een duel vol spektakel. Wat doen de vernieuwde Rouches tegen het amper gewijzigde blauw-wit?

Standard verzamelde in twee speeldagen vier punten. Daarmee doet het beter dan de thuisploeg die maar één puntje wist te sprokkelen. Kunnen de Rouches voorlopig alleen aan de leiding komen of pakt AA Gent de eerste drie punten?

De afgelopen dagen heerste er onduidelijkheid in Luik rond Steven Defour. Trekt de sterkhouder van Standard naar FC Porto of kan trainer José Riga hem alsnog inzetten? Hetzelfde verhaal voor Eliaquim Mangala, ook zijn transfer naar Portugal sleept al een tijdje aan.

AA Gent verwelkomt Bojan Jorgacevic terug in de wedstrijdselectie na zijn blessure, maar het is Frank Boeckx die het Gentse doel opnieuw zal verdedigen. Verdediger Valery Nahayo keert terug in de ploeg na een geschorste speeldag.

Beide ploegen moeten vier geblesseerde spelers missen. Bij AA Gent is dat Wallace, N’Diaye, Lepoint en Myrie. De Rouches kunnen niet rekenen op Carcela, Ciman, Opare en Gonzalez.

'Sjotten tegen honger'
Alle spelers verschijnen dit weekend aan de aftrap in een klimaatneutraal T-shirt met daarop het logo 12-12. Dat is de verzameling van ngo’s die geld inzamelt voor de hongersnood in onder meer Somalië. Verschillende clubs zullen de komende dagen centjes verzamelen voor het project.

Ook in Gent loopt er een actie: ‘Sjotten tegen honger’. Onder meer burgemeester Daniël Termont en BV’s Helmut Lotti, Nic Balthazar en Goedele Liekens zullen proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen tegen de hongersnood in de Hoorn van Afrika.

Volg de wedstrijd hier live.

Opstellingen:
AA Gent: Boeckx, Baric, Nahayo, Arzo, Suler, Thijs, Jørgensen, Smolders, Ljubijankic, Mboyo en El Ghanassy
Standard: Bolat, Goreux, Kanu, Felipe, Pocognoli, Leye, Buyens, Camara, Van Damme, Nong en Tchité

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Meer nieuws